Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
151
Utgivningsdatum
2017-03-02
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Möllersten, Lukas (form) / Jönsson, Karoline (foto)
Dimensioner
267 x 194 x 19 mm
Vikt
774 g
SAB
Qcabc
ISBN
9789113076461

Det goda gröna : mat från min trädgård

(9 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2017-03-02

Slutsåld

Våga sätta frön, se något växa, vårda, skörda och laga! Efter årtionden av snabbmat och halvfabrikat längtar vi efter hela, rena råvaror och mat lagad från grunden.

I den här boken kombinerar Karoline Jönsson sina två hjärtefrågor; växtbaserad mat och hemodling. Från sin skånska gård bjuder hon på handfasta tips om kompostering och jordförbättring, om frösamling och hur man torkar örter - allt varvat med recept som får det att vattnas i munnen. Hon beskriver målande lyckan i att kunna bjuda på husets eget myntate eller att mitt i februari baka en äppelkaka med frukt från det egna trädet. Här finns även de vilda växterna från naturens eget skafferi: bären, svampen, rölleka, björkblad och blåklint.

Boken är indelad i fem kapitel: trädgårdslandet, växthuset, fruktträdgården, örtagården och den vilda trädgården, med härliga recept i varje kapitel. Primörsallad med ramslök och sparris, kantarellklämma med pepparrotsslaw & syrad rödlök, och Eton mess med rabarberkompott, men också recept på örtteer, salvor och egen kroppsskrubb.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Det goda gröna : mat från min trädgård. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Smått inspirerande
    Lisa, 4 april 2017

    En bra och inspirerande bok. Jag lärde mig en del, medan det var små saker om odling som jag fortfarande inte förstod. Men jag fick nyfikenheten att läsa vidare. Recepten var värda bara dem också, inte samma standard-maträtten många andra vegetariska kokböcker har i olika tappning, utan en hel del nytt och med den naturliga utgångspunkten som boken står för.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Karoline Jönsson