En liten bok om dyslexi (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
136
Utgivningsdatum
2008-08-11
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Dimensioner
215 x 140 x 13 mm
Vikt
320 g
SAB
Eue
ISBN
9789127117389

En liten bok om dyslexi

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Kartonnage,  Svenska, 2008-08-11
363
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Varje gång vi läser något sker ett litet mirakel. Sinnescellerna i ögat registrerar tecknen. Bilden av tecken omformas till elektriska impulser som skickas vidare till hjärnan. Ett system av nervceller skapar sedan mening i virrvarret av streck i boken eller tidningen.

För de flesta går teckentydningen automatiskt, men alla har inte samma medfödda förmåga att lära sig läsa och skriva texter. Hos en del beror det på dyslexi som betyder just "svårighet med orden" på grekiska. Många som har det här hindret får inte rätt hjälp. De har stora kunskapsluckor när de slutar skolan och får med sig ett dåligt självförtroende genom livet.

Den framstående hjärnforskaren Martin Ingvar har länge varit djupt engagerad i ämnet. I den här boken tar han ett helhetsgrepp på problemet - från hjärnans funktion till ett samhällsperspektiv. Han har läst in boken på CD-skiva som medföljer.

Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En liten bok om dyslexi
  2. +
  3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 612 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av En liten bok om dyslexi. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mycket lärorikt och spännande - lättläst också....
    Inger Grimlund, 4 juni 2013

    Mycket lärorikt och spännande - lättläst också. Dyslexi är för de flesta av oss en okänd sak - verkar vara språngbrädan till hissnande upplevelser i många världar som måleri, musik och gastronomi.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Martin Ingvar