Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
177
Utgivningsdatum
2012-09-17
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Kapadia, Seth (form)
Dimensioner
210 x 130 x 15 mm
Vikt
282 g
SAB
362.1,Vpg
ISBN
9789127132726
Vården inifrån : när sjuksköterskan blir patient (kartonnage)

Vården inifrån : när sjuksköterskan blir patient

(10 röster)  |  Läs 3 recensioner
Kartonnage Svenska, 2012-09-17
307
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
"Det känns väldigt konstigt att bli inrullad på den avdelning där jag själv en gång har arbetat. Det är många tankar om vården som far genom mitt huvud. Som att det verkligen är de små sakerna som har betydelse, ögonkontakten, att man blir bekräftad, en kram."

I Vården inifrån intervjuas fem sjuksköterskor och lärare på sjuk- sköterskeutbildningen som själva blivit svårt sjuka och beroende av vård av olika slag. Berättelserna belyser olika dimensioner av begreppet vårdkvalitet och ger viktig kunskap om hur man kan förbättra vården vad gäller organisation, bemötande och sjuksköterskornas arbetssätt.

Boken är tänkt som kurslitteratur för blivande sjuksköterskor, men kan läsas av alla intresserade av hur vården ska utformas för patientens bästa.

"Denna bok ger osentimentalt och med en smärtsam tydlighet en inblick i patientens värld. Den påminner om den grundläggande innebörden i att lindra lidande och väcker mod att stå upp för en
värde baserad vård."
Anna Forsberg, professor i vårdvetenskap med inriktning mot omvårdnad
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vården inifrån : när sjuksköterskan blir patient
 2. +
 3. Etikboken : etik för vårdande yrken (bok + digital produkt)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Etikboken : etik för vårdande yrken (bok + digi... av Lars Sandman, Sofia Kjellström (häftad).

Köp båda 2 för 981 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Vården inifrån : när sjuksköterskan blir patient. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En sann beskrivande bok
  Graje, 8 maj 2014

  En otroligt gripande bok som sätter värde på varje unika individ och integritet. Jag skulle rekomendera att läsa den till någon som jobbar inom vård. Den är lättläst och informativ. Jag stäckläste denna bok på några timmar. Men jag skulle även tyckt det var intressant om man fick höra ssk:ans åsikter om hur de såg på bemötandet och behandlingar. Eftersom boken blev lite enkelvinklad från patient håll men samtidigt var det kan just det som var meningen med denna bok. Läs den och få ett uppva... Läs hela recensionen

 2. ALLA som på något vis kommer eller redan arbetar med...
  Hanna A, 26 november 2013

  ALLA som på något vis kommer eller redan arbetar med människor borde läsa denna bok! En väldigt lätt läst och läsvärd bok.

 3. En intressant och lättläst bok som både jag och...
  Nettan, 16 november 2013

  En intressant och lättläst bok som både jag och kurskamraterna sträckläste. Man får sig en tankeställare och boken är nyttig för vårdpersonal att läsa.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna