Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2018-08-25
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Medarbetare
Eyre, John (form)
Dimensioner
210 x 155 x 20 mm
Vikt
386 g
ISBN
9789127137370
Positivt beteendestöd i omsorg och skola : En introduktion (häftad)

Positivt beteendestöd i omsorg och skola : En introduktion

(1 röst)
Häftad Svenska, 2018-08-25
290
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Positivt beteendestöd (PBS) är ett förhållningssätt som främjar utveckling och livskvalitet. PBS förebygger och minskar problemskapande beteenden för personer som på olika sätt har behov av insatser från omgivningen och samhället.

Denna introduktion till PBS tar upp både grundläggande teori och hur man arbetar i praktiken med hjälp av många olika exempel.

DEL 1: Inlärningsteori. Här beskrivs de viktigaste begreppen och de grundläggande inlärningsteoretiska principerna som utgör grunden för PBS.

DEL 2: Kartläggning av problemskapande beteenden. Hur kan man förstå vilken funktion problembeteendena fyller för individen? Nuvarande sammanhang och inlärningshistoria beskrivs, det som kallas funktionell kartläggning.

DEL 3: Beteendestödsplan. Olika åtgärder som främjar individens utveckling och livskvalitet på kort och lång sikt tas upp: förebyggande, akut krishantering och att utveckla nya färdigheter såsom kommunikation och att kunna hantera frustration och motgångar.

DEL 4: Främjande och förbyggande. Hur kan PBS som verksamhetsövergripande förhållningssätt skapa en trygg och bra miljö? Skolan beskrivs mest, men även socialpsykiatri och LSS-boenden tas upp.

Inom PBS ska alla insatser vägledas av forskning och evidens på området samt av etiska principer och respekt för människovärdet. Individens behov och önskningar ska vara i fokus och insatser sker i samråd och samarbete med individens nätverk.

Boken är skriven för alla som arbetar nära brukare eller elever inom omsorg och skola, för anhöriga och för alla andra som vill lära sig det mest centrala om PBS.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Positivt beteendestöd i omsorg och skola : En introduktion
  2. +
  3. Tydlighet, ledarskap & uppmuntran : positivt beteendestöd i klassrummet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tydlighet, ledarskap & uppmuntran : positivt be... av Peter Karlsson (häftad).

Köp båda 2 för 579 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Peter Karlsson