Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
190
Utgivningsdatum
2014-03-22
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
190 x 127 x 10 mm
Vikt
250 g
SAB
Vlaac
ISBN
9789127137394
Panikångest och depression : frågor och svar om två av våra vanligaste folksjukdomar (häftad)

Panikångest och depression : frågor och svar om två av våra vanligaste folksjukdomar

(40 röster)  |  Läs 18 recensioner
Häftad Svenska, 2014-03-22
186
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Kan man bli fri från panikångest? Varför blir man deprimerad? Hur går psykoterapi till? Var kan man söka hjälp? Trots att panikångest och depression är några av våra vanligaste sjukdomar vet de flesta fortfarande alldeles för lite om dem och det är lätt att känna sig handfallen när man kommer i kontakt med sin egen eller andras psykiska ohälsa. Det är då den här boken behövs.

Christian Dahlström ger raka svar på de vanligaste frågorna om panikångest och depression. Efter att själv ha drabbats av båda sjukdomarna såg han behovet av att samla och sprida information om dem. Christian arbetar som copywriter och frilansskribent och är mycket aktiv på sociala medier, där han debatterar och informerar om psykisk hälsa.

"Jag tycker den är jättebra! Jag har läst den från pärm till pärm och har inte hittat någonting som inte är rätt, det är schysst information. Jag skulle tycka om ifall den fanns tillgänglig på akutmottagningar."
Marie Åsberg, seniorprofessor och en av världens främsta depressionsforskare

"En av de mest tillgängliga och lättlästa böckerna inom psykiatri idag. En mycket informativ och användbar bok även för professionen psykiatri!"
Martin Schalling, professor vid Karolinska Institutet och Karolinska Universitetssjukhuset

"...jag tror att många som har drabbats av depression eller panikångest kommer att ha god hjälp av boken". Inger Alestig, Dagen

"Jag rekommenderar verkligen denna boken till alla. Oavsett om du själv är drabbad eller om du har en anhörig som är drabbad. Mer kunskap gynnar alla"! Sara Modigh, bloggplatsen.se

Kerstin Brunnberg intervjuade Christian i programmet "En bok, en författare". Klippet kan ni se här.

Den som vill få en snabb och kortfattad översikt av psykisk ohälsa ska läsa den här boken. En stor del av tillfrisknandet består i att få kontroll över sig själv, och den som vet mer om sin sjukdom har kommit en bit på väg.
Arvid Lagercrantz
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Panikångest och depression : frågor och svar om två av våra vanligaste folksjukdomar
 2. +
 3. Ingen panik : fri från panik- och ångestattacker i 10 steg med kognitiv beteendeterapi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ingen panik : fri från panik- och ångestattacke... av Per Carlbring, Åsa Hanell (inbunden).

Köp båda 2 för 528 kr

Kundrecensioner

Det finns 18 recensioner av Panikångest och depression : frågor och svar om två av våra vanligaste folksjukdomar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lättläst och väldigt lätt att förstå
  Marita Hallde'n, 10 mars 2022

  Väldigt bra förklaring och enkel att förstå sig på. Den var lättläst också, rekommenderade till en på min arbetsplats, så hon beställde den på en gång hon blev väldigt glad för min rekommendation.

 2. Ett bra komplement till kurslitteratur i psykologi
  BMB, 31 oktober 2018

  Informativ och skriven på ett lättbegripligt sätt.

  Det saknas dock tips på hur den som har drabbats av depression kan hantera sin situation.

 3. Endast uppslagsbok - saknar konkret hjälp
  Madelene Bönnemark (Nyköping), 16 oktober 2018

  Min bedömning är att boken tyvärr inte ger någon konkret hjälp till människor som lider av panikångest och depression. Kan kanske vara en bra uppslagsbok för vissa, men några konkreta svar på vad man kan göra för att må bättre saknas. Boken beskriver mest symptom. Kapitlet som namnger kändisar, att de också varit sjuka känns överflödigt, de är ju också bara människor.

 4. Mycket bra bok!
  Joakim B, 6 april 2018

  Bra bok, lättläst och bra information. Att läsa denna bok fick mig att inse att det finns hjälp och att man kan ta sig ut den onda cirkeln. Tack

 5. Superb genomgång av panikångest och depression
  Pippiglassbil, 11 januari 2018

  Den rekommenderas av vårdguiden (1177) - övriga kommentarer är egentligen överflödiga. Bör läsas av alla för att öka förståelsen av psykisk ohälsa i samhället.

 6. Lättläst och informativ bok om depression
  Bo Nurmi, 9 februari 2016

  För mig som utbildare och behandlare i psykoterapi är det en ständig jakten på bra litteratur. Christian Dahlströms bok är lättläst, har ett pedagogiskt upplägg, och känns som en bok som verkligen är skriven för dig som inte mår bra. Det kan ha att göra med att Christian själv varit utbränd, haft depression och panikångest.

  Jag rekommenderar boken till dig som är utbildare eller behandlare. Till dig som är sjuk, anhörig, eller bara intresserad.

  /
  Bo

 7. Lättförståelig och hoppfull
  Jessica Ekman, 7 januari 2016

  Fantastiskt lättläst, lättförståelig och hoppfull bok om panikångest och depression. Passar alla oavsett kunskapsbakgrund. Ger dessutom konkreta råd var man kan vända sig! Alla borde läsa; de som mår dåligt, de som mår bra, anhöriga etc. Vi lever i en tid där psykisk ohälsa fortfarande är tabu. Christian hjälper läsaren att tänka om, få evidensbaserad fakta men viktigast av allt; han inger hopp. Alla kan få hjälp! Läs läs läs!

 8. Bra skriven bok
  Annelie , 17 december 2015

  Mycket bra skriven bok.
  Många tips och länkar, lättförståelig. Lättläst. Tar upp många olika frågor. Kan varmt rekomenderas.
  Det är många som borde läsa denna, närstånde, familj och vänner kan lättare förstå hur det känns med depression och ångest.

 9. Boken panikångest och depression.
  Thomas Daniel Eriksson, 6 november 2015

  Tycker boken passade mig bra!,var lätt att förstå och man fick reda på det man behöver veta om panikångest och depression. Ett plus var även att boken var lättläst.

 10. Mycket bra och lätt att förstå.
  Agneta Wernerdal, 26 augusti 2015

  En bok som är lätt att ta till sig och det är så skönt att den är skriven av någon som verkligen vet vad psykisk ohälsa innebär!! För den som inte upplevt det i någon form kan OMÖJLIGT förstå hur det är och hur handikappande det kan vara. Kan varmt rekommendera den till alla som lider av någon form av psykisk ohälsa och även för andra för att åtminstone få en förståelse för vad många av oss går igenom i det tysta.
  Stor kram till dig Christian<3

 11. En klok och mycket användbar bok!
  Elisabet , 22 juni 2015

  Det här är en bok som många skulle behöva läsa. En lättläst bok som ger svaren på frågorna som vi inte törs ställa och som samtidigt ger hopp inför framtiden. Kan användas som faktabok för dig som har anhöriga som drabbats men också som en guide med stöd och vägledning för dig som själv är drabbad.
  Här får du tipsen men även varningar för fallgroparna. Kort sagt en mycket användbar bok!

 12. Lätt att förstå och bra info
  2Erik123, 21 april 2015

  Streckläste den här boken på en dag när jag fått hem den. Den är lätt att förstå och man märker att författaren själv har "haft" depression och ångest, svar på frågorna man själv tänker på. Rekommenderar den verkligen för den som vill förstå sin sjukdom bättre.

 13. Mycket bra och hjälpsam bok!
  Charlotte , 21 april 2015

  boken har hjälpt mig genom en jobbig period i mitt liv. Superbra! Rekommenderas varmt och genom konkreta tips kan man jobba med sig själv.

 14. Informativ
  Tora Tammert, 4 februari 2015

  Boken förklarar olika typer av psykisk ohälsa, terapiformer o vart man kan vända sig för hjälp. Viktigt att känna till för alla.

 15. Bloppan
  Amanda Hollanti Olsson (Linghem), 20 oktober 2014

  Den här boken borde ALLA ha hemma. Vare sig man är frisk, sjuk, anhörig, kollega, vän eller familjemedlem, borde man ta sig tiden att läsa den här boken. Den är lättförståelig, informativ och ger talan för de som lider av psykisk ohälsa och inte riktigt kan, orkar eller finner orden för sin egen smärta. Tack vare denna bok och Psykpodden som Christian ligger bakom, har hjälpt mig otroligt mycket i min egen kamp mot min ohälsa. Jag har haft svår depression med självmordstankar och lider nu av svår GAD men tendenser av tvångssyndrom. LÄS DEN!

 16. Viktig bok med bra fakta
  Andbic, 12 augusti 2014

  Jag har GAD och Borderline sen 8 år och har ofta fått dåligt bemötande inom vården. Den här boken ger mig kunskap och kraft att fortsätta kämpa. REKOMMENDERAS!

 17. En mycket angelägen bok!
  Markus T, 20 juli 2014

  Christian Dahlström har skrivit en mycket bra och lättläst bok som på ett övergripande och konkret sätt beskriver fakta om panikångest och depression samt andra affektiva sjukdomar. En viktig del av boken berör framförallt vilken konkret hjälp man som drabbad eller anhörig kan få. Det centrala budskapet är att det finns bra hjälp att för den som drabbas att komma tillbaka och leva ett symtomfritt liv. Vilket gör boken synnerligen angelägen för alla som direkt eller indirekt är drabbad av psykisk ohälsa. Jag rekommenderar den varmt!

 18. mycket bra!

  Verkligen bra bok , har hjälpt mig mycket. Rekommenderas starkt:-) Jag som aldrig har läst en hel bok läste ut den på en dag.

Visa alla 18 recensioner

Fler böcker av Christian Dahlström

 • Ångestens mamma : dikter om psykisk sjukdom och vardagsångest

  Christian Dahlström

  Ångestens mamma är en diktsamling om psykisk sjukdom och vardagsångest. Christian Dahlström skildrar depressioner och ångest, rädslan för att ärva schizofreni från sin mamma, oron för privatekonomin och viljan att klara sig på egen hand, utan psyk...

 • Kalla mig galen : berättelser från Psyksverige

  Christian Dahlström

  Det här är en bok om psykisk ohälsa. Det kan drabba vem som helst och ändå är det fortfarande så tabu att prata om. När min egen depression och ångest varit som värst omöjliggjorde sjukdomen nästan alla nära relationer och mina försök att ha en fu...