Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
257
Utgivningsdatum
2016-08-13
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Dimensioner
234 x 160 x 23 mm
Vikt
642 g
ISBN
9789127139626
Hälsopsykologi i vården (inbunden)

Hälsopsykologi i vården

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2016-08-13
370
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Hur hjälper man en patient med kronisk värk? Hur kan en stressad småbarnsförälder stödjas i att prioritera återhämtning? Hur kan vila bidra till sömnproblem?

Moderna hälsoproblem och de flesta vårdbesök rör i dag stress, smärta, sömn, nedstämdhet och ångest. Detta är problem som påverkas av vår livsstil, och därför har hälsopsykologin mycket kunskap att erbjuda.

Hälsopsykologi handlar om hur psykologiska faktorer i samspel med biologi och sociala omständigheter bidrar till hälsa eller ohälsa. Författarna beskriver hur det hälsopsykologiska perspektivet kan bidra till att både förebygga och behandla hälsoproblem.

De utgår från de senaste forskningsrönen och visar hur man systematiskt kan verka för beteendeförändringar, med grunden i kognitiv beteendeterapi. Genom en mängd olika exempel och fallbeskrivningar ges möjlighet till förståelse och inblick i det hälsopsykologiska arbetssättet. Extra fokus ligger på problem med sömn, långvarig smärta och stress.

Hälsopsykologi i vården är skriven för studerande och verksamma inom vårdprofessioner såsom sjuksköterskor, fysioterapeuter, läkare, psykologer och hälsoplanerare.

Upplägget är genomtänkt och väldisponerat. /.../ Boken kan användas som en manual för att arbeta med hälsopsykologi och rekommenderas till studerande och yrkesverksamma inom vården.

Hanna Troëng, BTJ-häftet nr 22, 2016
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hälsopsykologi i vården
  2. +
  3. Hälsopsykologi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hälsopsykologi av Olof Rydén, Ulf Stenström (häftad).

Köp båda 2 för 771 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Hälsopsykologi i vården