Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
440
Utgivningsdatum
2017-07-25
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Översättare
Elisabet Fredholm
Dimensioner
240 x 170 x 35 mm
Vikt
790 g
SAB
Vnd
ISBN
9789127147430
HBTQ+ : psykologiska perspektiv och bemötande (häftad)

HBTQ+ : psykologiska perspektiv och bemötande

(3 röster)
Häftad Svenska, 2017-07-25
449
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Heteronormen, cisnormen och mononormen varför bör vi känna till dem? Hur kan behandlare skapa ett samtalsklimat där klienterna kan känna sig trygga? Vilken kunskap om hbtq+-personers livsvillkor behövs för ett professionellt bemötande? Och varför räcker inte bara empati?

Den här boken tar ett omfattande grepp om frågor som rör homo, bi, trans, queer och en rad andra identitetskategorier som alla relaterar till sexualitet, relationsbildning, kön och könsuttryck i boken samlade under akronymen hbtq+. Trots en positiv utveckling i samhället leder minoritetsstress fortfarande till ökad ohälsa hos hbtq+-personer, och kunskapsluckorna är stora inom samhälls- och vårdinstanser. Författarna sätter in dessa frågor i ett historiskt och teoretiskt ramverk och gör en grundläggande genomgång av aspekter som rör hälsa och ohälsa i relation till hbtq+. Fördjupande kapitel rör områden som barn och ungdomar, föräldraskap och migration. Praktisk kunskap om professionellt bemötande tas upp och handfasta råd vägleder läsaren. Boken vänder sig till dig som är studerande eller verksam inom ett människovårdande yrke.

HBTQ+ är skriven av flera av Sveriges mest kunniga psykologer och forskare inom området. Antologins redaktörer är Tove Lundberg, leg. psykolog, fil.dr och forskare vid Lunds universitet; Anna Malmquist, leg. psykolog, fil.dr och forskare vid Linköpings universitet; Matilda Wurm, examinerad psykolog och doktorand i psykologi vid Örebro universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. HBTQ+ : psykologiska perspektiv och bemötande
  2. +
  3. Hallongrottan : en bok om slidsex

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hallongrottan : en bok om slidsex av Sandra Dahlén (inbunden).

Köp båda 2 för 648 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Bloggat om HBTQ+ : psykologiska perspektiv och bemöt...