Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
440
Utgivningsdatum
2017-07-25
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Översättare
Elisabet Fredholm
Dimensioner
240 x 170 x 35 mm
Vikt
790 g
SAB
Vnd
ISBN
9789127147430

HBTQ+ : psykologiska perspektiv och bemötande

(5 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2017-07-25
477
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Heteronormen, cisnormen och mononormen varför bör vi känna till dem? Hur kan behandlare skapa ett samtalsklimat där klienterna kan känna sig trygga? Vilken kunskap om hbtq+-personers livsvillkor behövs för ett professionellt bemötande? Och varför räcker inte bara empati?

Den här boken tar ett omfattande grepp om frågor som rör homo, bi, trans, queer och en rad andra identitetskategorier som alla relaterar till sexualitet, relationsbildning, kön och könsuttryck i boken samlade under akronymen hbtq+. Trots en positiv utveckling i samhället leder minoritetsstress fortfarande till ökad ohälsa hos hbtq+-personer, och kunskapsluckorna är stora inom samhälls- och vårdinstanser. Författarna sätter in dessa frågor i ett historiskt och teoretiskt ramverk och gör en grundläggande genomgång av aspekter som rör hälsa och ohälsa i relation till hbtq+. Fördjupande kapitel rör områden som barn och ungdomar, föräldraskap och migration. Praktisk kunskap om professionellt bemötande tas upp och handfasta råd vägleder läsaren. Boken vänder sig till dig som är studerande eller verksam inom ett människovårdande yrke.

HBTQ+ är skriven av flera av Sveriges mest kunniga psykologer och forskare inom området. Antologins redaktörer är Tove Lundberg, leg. psykolog, fil.dr och forskare vid Lunds universitet; Anna Malmquist, leg. psykolog, fil.dr och forskare vid Linköpings universitet; Matilda Wurm, examinerad psykolog och doktorand i psykologi vid Örebro universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. HBTQ+ : psykologiska perspektiv och bemötande
  2. +
  3. Potträning på 3 dagar : en beprövad metod för föräldrar som vill lyckas snabbt och undvika vanliga misstag. Steg-för-steg från start till mål

De som köpt den här boken har ofta också köpt Potträning på 3 dagar : en beprövad metod för f... av Sofia Bergenstjerna, Michael Bergenstjerna (häftad).

Köp båda 2 för 756 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av HBTQ+ : psykologiska perspektiv och bemötande. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra om bemötande
    Agneta Oredsson, 10 maj 2021

    Bra om bemötande vid alla könsidentitets- och sexuella variationer man kan stöta på bland patienter / vårdtagare / konfidenter , t.ex. könsdysfori, sadomasochism, m.fl. Rekommenderas.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna