I händelse av min död (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
273
Utgivningsdatum
2019-08-10
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
197 x 143 x 20 mm
Vikt
406 g
SAB
O
ISBN
9789127153790
I händelse av min död (inbunden)

I händelse av min död

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-08-10
209
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
En isande skildring av dödligt våld mot kvinnor i Sverige, skriven av två av landets främsta journalister på området.

Journalisterna Kerstin Weigl och Kristina Edblom har i tio års tid dokumenterat vartenda fall i Sverige där en kvinna blivit dödad av sin partner. De samlar rättegångsprotokoll, domar, dagböcker, fotografier och brev i en rullvagn på Aftonbladets redaktion som de kallar kuvösen.

I kuvösen finns hundratals livsöden. Kim som var säker på att hon skulle mördas och gömde undan ett avskedsbrev. Amine som slutade bry sig om att täcka för blåmärkena i ansiktet och socialsekreteraren Linn som försökte hjälpa Amine att komma ur en farlig relation. Systrarna som måste hälsa på pappa i fängelse. Och elvaåriga Jonathan som önskar att det fanns en trappa till himlen så han kunde se mamma ibland.

I händelse av min död handlar om hur kvinnor dör i Sverige, men ännu mer om hur de lever. Weigl och Edblom berättar nära och känsligt om människor som har förlorat en älskad och hur samhället inte förmår höra kvinnornas rop på hjälp. Fram växer en berättelse om förlust och förtvivlan, livskraft och läkning och om samhällets syn på brotten som privata familjetragedier.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. I händelse av min död
 2. +
 3. Fatta lagen! : från hatbrott till snatteri och svartjobb

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fatta lagen! : från hatbrott till snatteri och ... av Dona Hariri (inbunden).

Köp båda 2 för 368 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av I händelse av min död. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Rörigt
  Cara60, 18 augusti 2019

  Mycket bra och läsvärd bok som tyvärr blir lite rörig för läsaren då en kvinnas historia är uppdelad på flera olika kapitel. Mellan en kvinnas olika kapitel får man väldigt mycket information samt andra kvinnors delhistorier, vilket gör att när man återkommer till t ex den första kvinnans historia har man glömt vem hon var. Jag förstår att författarna, vilka har levt med dessa kvinnors berättelser under så pass lång tid, direkt kan säga "jo men det var hon med de två döttrarna" eller "det var... Läs hela recensionen

 2. Läs den

  Fick stålsätta mig varje gång jag skulle öppna boken. Det är en så viktig bok, om ett så viktigt ämne. Den kommer inte lämna någon oberörd. Jag grät genom hela boken.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om I händelse av min död