Väsenologi : en lättbegriplig vetenskapligt grundad faktabok om väsen i nordisk folktro (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
115
Utgivningsdatum
2019-07-27
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Crispin Ekström, Emelie (form)
Illustratör/Fotograf
Reine Rosenberg
Dimensioner
218 x 176 x 17 mm
Vikt
472 g
SAB
uMzd
ISBN
9789127161894
Väsenologi : en lättbegriplig vetenskapligt grundad faktabok om väsen i nordisk folktro (inbunden)

Väsenologi : en lättbegriplig vetenskapligt grundad faktabok om väsen i nordisk folktro

(10 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-07-27
179
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"En utmärkt, välillustrerad sägensamling för unga läsare som fascineras av natur- och sagoväsen!"

BTJ

"Gastkramande. Väsenologi tar ett seriöst men också underhållande grepp om ämnet"

Dagens Nyheter

"Väldigt bra bok att läsa högt!"

Nyhetsmorgon Tv4

I alla tider har människor försökt förklara det de inte förstått. I gammal folktro kunde saker som naturfenomen och olyckor förklaras med väsen. Folktron hjälpte människor att förstå och hantera det skrämmande och okontrollerbara i livet. Så uppstod berättelser om väsen som troll, mylingar och maror.

Här presenteras tolv väsen ur den nordiska folktron, med fakta, förklaringar om vad de kan ha betytt för människor som levde förr och med varsin sägen som har berättats om dem. Det är läskigt, sorgligt, roligt och lite snuskigt! Här finns också fakta om magiska växter och magiska föremål som sägs ha kunnat hjälpa mot faror och sjukdomar. Spännande och faktaspäckat för mellanstadiebarn!

Texten är skriven av Ingela Korsell och faktagranskad av etnologiprofessor Ulf Palmenfelt och har maffiga färgillustrationer av Reine Rosenberg.

Till den här boken finns en lärarhandledning och ett quiz.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Väsenologi : en lättbegriplig vetenskapligt grundad faktabok om väsen i nordisk folktro
 2. +
 3. Nordiska gudar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nordiska gudar av Johan Egerkrans (inbunden).

Köp båda 2 för 468 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Väsenologi : en lättbegriplig vetenskapligt grundad faktabok om väsen i nordisk folktro. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande, skrämmande lite snuskiga & små rolig!
  Gullis lästips (Rönninge), 20 september 2019

  Väsenologi är en faktabok om väsen ur den nordisk folktro som lockar läsare i åldrar från 9 till 99 år med en fascinerade framsida av olika krälande väsen som lämnade sina röda rivmärken i bokomslaget tillsammans med en guldskimrande titel.

  Här får vi lära oss om tolv olika otäcka, skrämmande och intressanta väsen som är indelade i olika kategorier som dödsväsen med gengångare, hamnskiftare med varulven, rådare med sina vättar, odjur med lindormen, dragväsen som en spiritus och andra... Läs hela recensionen

 2. Fantastisk bok på många sätt!

  Ingela har gjort det igen. Pax-böckerna är superbra och har uppskattats av både barnen och de vuxna i vår familj. I boken Väsenologi får du möjligheten att lära känna de olika väsen som funnits/finns i Norden. Det är en bra och lite spännande bok där fakta blandas med historier och hörsägner. Det hela är skrivet med humor och sedan är ju boken sjukt snygg också. Den är från nio år men om man är yngre kan man läsa med sina föräldrar. Passande bok för vuxna också. Var du inte intresserad av väsen innan så blir du det nu.

 3. Fångar oss som en riktigt bra skönlitterär bok!

  Ingela Korsell har tidigare varit medförfattare till den suveräna Pax-serien. I de böckerna följer vi framförallt de familjehemsplacerade bröderna Alarik och Viggo. Tillsammans med övriga karaktärer måste de skydda ett magiskt bibliotek från diverse olika väsen från den nordiska folktron, samtidigt som de också kämpar med livet i stort.

  Nu har Korsell fortsatt ensam på liknande tema och författat en faktabok om nordiska väsen och lokala sägner. Flera olika väsen som varit huvudtema ... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Ingela Korsell