Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2019-10-05
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
225 x 175 x 20 mm
Vikt
596 g
SAB
Qcaf
ISBN
9789127162129
Japansk whisky : och annan asiatisk single malt av världsklass (inbunden)

Japansk whisky : och annan asiatisk single malt av världsklass

Inbunden, Svenska, 2019-10-05
259

Just nu 12% rabatt på allt! Använd kod JUNI6

Handla för minst 299 kr, t.o.m. 7 juni. Villkor

  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
"En kul mix av bland annat fakta, tips, besök hos destillerier och spännande drinkrecept." Expressen

För tio år sen var japanskt whisky måttligt populär men på några år har allt förändrats. Efterfrågan på japansk whisky har skjutit i höjden och det pratas om hur bra single malt det fanns i Indien och Taiwan. Vad var det som hade hänt? Och vad är det som egentligen kännetecknar asiatisk single malt?

I Japansk whisky får dufölja med på en resa till några av ländernas mest legendariska destillerier. I Japan vittnar grundaren av japansk whisky - Masataka Taketsuru - om en 100 år gammal tradition. Hans kemikunskaper och anteckningar från en praktik i Skottland gav upphov till en ny våg av destillerier under 1900-talet. Ett exempel är hans eget livsverk Yoichi som ligger på ön Hokkaido. Destilleriets pannor drivs fortfarande med kol som skyfflas in för hand i ugnarna - en konst som ytterst få andra praktiserar. Dessutom besöker vi några mindre hantverksdestillerier, allt från det nyöppnade Mars Tsunuki till det smått legendariska Chichibu.

Även Indien och Taiwan har på senare år visat vad de går för. I utkanten av Bangalore destillerar Amrut råsprit i lokaltillverkade kopparpannor. I Taiwan var Kavalan först ut med att göra single malt i samband med att spritmonopolet avskaffades. Med hjälp av skotsk expertis i kombination med sina varma och fuktiga klimat har båda länderna utvecklat en egen whiskystil - ofta kännetecknad av tropisk frukt och en slående komplexitet.Med ena foten i sin egen terroir och den andra i Skottland, har asiatisk single malt whisky kommit att utvecklas till ett helt unikt fenomen.

". en lekfull, personlig kärleksförklaring till japansk och asiatisk whisky, ackompanjerad med unika fotografier och kompletterad med moderna whiskydrinkrecept och bartips. Japansk whisky tilltalar whiskyentusiaster på alla nivåer och öppnar ögonen för en blomstrande marknad." BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Japansk whisky : och annan asiatisk single malt av världsklass
  2. +
  3. Sommarfika med Fredrik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sommarfika med Fredrik av Fredrik Nylén (inbunden).

Köp båda 2 för 518 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »