Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
327
Utgivningsdatum
2019-09-13
Upplaga
2
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Joachim Retzlaff
Medarbetare
Ekström, Catharina (form)
Dimensioner
230 x 155 x 20 mm
Vikt
485 g
SAB
K.6
ISBN
9789127164178
21 tankar om det 21:a århundradet (häftad)

21 tankar om det 21:a århundradet

(9 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2019-09-13
209
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Vi har tämjt naturen, byggt samhällen och gjort enorma framsteg inom vetenskap och teknologi. Men vet vi verkligen vad vi ska göra av allt detta? Mycket snart måste vi bestämma hur vi ska använda all vår makt - innan ridån går ned för vårt släkte.

I succéboken Sapiens utredde Yuval Noah Harari mänsklighetens förflutna. Uppföljaren Homo deus profeterade om den avlägsna framtiden. I denna bok intresserar han sig för vår samtids 21 mest omedelbara utmaningar, bland dem terrorism, miljö, övervakning, ojämlikhet, globalisering, arbetslöshet, desinformation och krig.

Trots hastiga förändringar och undergångstoner visar Harari vikten av att behålla sans och förnuft, både som kollektiv och som individer. Än kan utbildning och filosofi hjälpa oss. Än finns möjligheter att förstå den värld vi har skapat!
När de stora berättelserna tynat bort är det inte klassisk faktakunskap skolan bör förmedla så mycket som förmågan att orientera sig i en tid där det okända är det nya normala. Samt: ”en sammanhängande bild av kosmos”. Det är också i den andan [Harari] skriver, han vill få läsaren att urskilja de stora rörelserna under och bakom världens stigande kaos.

DN

Den israeliska historikern Yuval Noah Harari äger förmågan att undvika de grundläggande misstagen. Harari är ohotad mästare i den genre som på engelska brukar kallas "big history" - att skildra historien i de stora dragen.

SvD

På sitt typiskt pedagogiska och lättöverskådliga vis lägger Harari upp sin dialog med läsaren som en serie frågeställningar som gradvis vecklas ut och som alla visar sig vara tätt sammanlänkade.

Upsala Nya Tidning

Det är tankeväckande. Det är utmanande och uppfordrande. Harari är måste-läsning för alla som på djupet intresserar sig för både klimatfrågor, teknikfrågor och etikfrågor.

Dagen
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. 21 tankar om det 21:a århundradet
 2. +
 3. Homo Deus : en kort historik över morgondagen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Homo Deus : en kort historik över morgondagen av Yuval Noah Harari (häftad).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av 21 tankar om det 21:a århundradet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ett geni berättar
  Mr Rabell , 18 maj 2022

  Hariri är samtidens uttolkare. Han berör många olika dimensioner av världen. Vissa kapitel känns dystra, samtidigt som han har förmågan att skapa energi i texten och positiva tankar för läsaren att bära med sig. Jag tycker om att Hariri inte i sak tar ställning, han låter det vara upp till läsaren att tolka och dra slutsatser vad som behöver göras. den här boken rekommenderar jag starkt. En solklar femma.

 2. En tänkvärd och skrämmande bok
  Tomas Stegberg, 31 oktober 2019

  Harari beskriver mycket intressant och övertygande om olika frågeställningar vår värld står inför på det 21 århundradet - mycket läsvärd och skapar många tankar om framtiden.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Yuval Noah Harari