Ekvilibrium : om sambandet mellan kreativitet och galenskap (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
225
Utgivningsdatum
2022-08-12
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
215 x 142 x 22 mm
Vikt
382 g
SAB
Doebb
ISBN
9789127166004
Ekvilibrium : om sambandet mellan kreativitet och galenskap (inbunden)

Ekvilibrium : om sambandet mellan kreativitet och galenskap

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2022-08-12
239
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Ekvilibrium : om sambandet mellan kreativitet och galenskap Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Frågan om det galna geniet har varit intensivt omdiskuterad i flera tusen år. Men genom den banbrytande forskning som Simon Kyaga och hans kollegor har gjort vid Karolinska institutet kan sambandet nu bekräftas. Det handlar om två sidor av samma mynt. De personlighetsdrag som vi förknippar med det galna och annorlunda visar sig inte bara vara associerade med psykisk sjukdom och neuropsykiatrisk diagnostik, utan har även banat väg för vad vi förknippar med samhällets högst värderade sidor: konstnärliga uttryck, musikalitet, entreprenörskap, vissa typer av ledarskap och tekniska framsteg.

För att en människa ska lyckas inom ett kreativt fält krävs en inre jämvikt, ett ekvilibrium, där ett stråk av galenskap matchas av förmågan att planera, analysera och genomföra. I boken Ekvilibirum visar författarna hur några av världens mest betydande framsteg har formats av personer med mer eller mindre starka drag av bipolaritet, schizofreni, autism och adhd. Ofta är det syskon och andra nära släktingar till patienter som står för nyskapandet - genom att ha mildare drag av det som kan ge en diagnos. Det som ligger bakom kreativiteten är drivet, associationsförmågan och öppenheten för det oväntade. Och det är något vi alla kan lära oss att bejaka.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ekvilibrium : om sambandet mellan kreativitet och galenskap
  2. +
  3. Visdom för människor i en föränderlig tid

De som köpt den här boken har ofta också köpt Visdom för människor i en föränderlig tid av Simon Kyaga, Katrin Goldstein-Kyaga (inbunden).

Köp båda 2 för 451 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ekvilibrium : om sambandet mellan kreativitet och galenskap. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Modern psykiatri
    Siv Lisbeth Hamring, 23 februari 2023

    Lättläst, intressant och trovärdig genomgång av en psykiatri som går från att skilja ut sjuka till att se för- och nackdelar med människors olika läggning och resurser

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna