Ett liv på vår planet (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
231
Utgivningsdatum
2020-11-06
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Joachim Retzlaff
Dimensioner
235 x 161 x 22 mm
Vikt
616 g
SAB
Lz Attenborough, David
ISBN
9789127170261
Ett liv på vår planet (inbunden)

Ett liv på vår planet

(57 röster)  |  Läs 18 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-11-06
241
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
"Framtiden är alltid svår att sia om, men Attenboroughs stora erfarenhet och balanserade resonemang gör Ett liv på vår planet i princip ett testamente till ett viktigt dokument." BTJ

David Attenborough har sett mer av världens natur än någon annan. I över sjuttio år har han i sina naturfilmer visat oss vår planet i all sin storslagenhet.

David Attenborough är idag 93 år gammal. Han har besökt jordens alla kontinenter, har utforskat dess vildmarker och dokumenterat den levande världen i all dess rikedom.

Nu, för första gången, ser han tillbaka på de avgörande ögonblicken i sitt liv som naturskildrare, liksom på den förödande utvecklingen han har bevittnat under sitt liv.

Attenborough tar upp några av de största utmaningarna som vår planet står inför och ger oss insikt om den enorma förlust av natur som skett under en enda livstid. Men han har också ett starkt budskap om hopp för framtida generationer och presenterar lösningarna för att rädda vår planet från katastrof.

Den här boken är hans vittnesmål och vision för framtiden.

Jag heter David Attenborough och jag är 93. Jag har levt ett verkligt extraordinärt liv. Inte förrän nu har jag riktigt uppskattat hur extraordinärt.

Den levande världen är ett unikt och spektakulärt underverk. Trots det lever vi människor på jorden på ett sätt som leder till dess förfall. Människan har överskridit världen.

Den här boken är mitt vittnesmål och min vision för framtiden. Den är berättelsen om hur vi kom att begå detta vårt största misstag och hur vi, om vi agerar nu, fortfarande kan rätta till det.

Vi måste lära oss hur vi arbetar med naturen snarare än mot den - och jag ska berätta hur.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ett liv på vår planet
 2. +
 3. Ett liv på vår planet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ett liv på vår planet av David Attenborough, Jonnie Hughes (pocket).

Köp båda 2 för 310 kr

Kundrecensioner

Det finns 18 recensioner av Ett liv på vår planet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ett liv

  En riktigt god och genomarbetad personlig skildring av en nestor på ämnet, dels behandlar Sir Attenborough delar av sitt innehållsrika liv och hur mänskligheten förstört jordens natur och klimat under denna period, dels behandlar han sin egna vision om hur mänskligheten måste agera för att lösa klimatkrisen

 2. Läsvärt, tänkvärt
  Helene Wåhlander, 23 september 2021

  Mycket intressant och informativ bok. Texten är angelägen. Attenborough sammanfattar viktiga fakta från många års arbete och hans analys är oerhört tänkvärd. Kräver inga förkunskaper, ger mycket till alla som läser den!

 3. En bok alla borde läsa!
  H. Magnusson, 19 april 2021

  David berättar på ett underhållande sätt med fokus på den rovdrift vi haft på naturen under en de senaste 90 åren. Boken väcker många tankar om hur vi måste agera nu och i framtiden.

 4. Årets viktigaste bok
  Erik Sjöqvist, 22 februari 2021

  En mycket bra skriven bok om den situation som jorden och vi befinner oss i och som alla borde läsa.
  Mycket fakta men ändå lättläst.
  Rekommenderas starkt.

 5. Vilken bra bok!
  Roland Hummerdal, 8 februari 2021

  En intressant och mycket angelägen bok. David Attenborough tar upp klimatkrisen, människans rovdrift på naturen och att vi i snabb takt utrotar mängder av arter. Vi måste agera nu om vi skall kunna rädda vår planet. Författaren beskriver vart vi är på väg om vi inte ändrar vår livsstil men visar också hur vi kan vända utvecklingen och leva i harmoni med ekosystemen.
  En bok jag rekommenderar för mina vänner. Läs den här boken och Hans Roslings bok Factfulness. De balanserar varandra och g... Läs hela recensionen

 6. Från en nestor
  Staffan Ragnar Yngve, 20 januari 2021

  Detta är ett testamente från en nestor, som förmedlat naturupplevelser och bedrivit opinionsbildning. Recensenten tvekade länge mellan en fyra och en femma, författaren klarar inte riktigt att hålla uppe den höga profilen på varje sida.

 7. Den viktigaste bok jag läst
  Anders Bengtsson, 18 januari 2021

  Boken beskriver på ett mycket bra sätt vad vi som människor måste göra för att rädda vår civilisation, som i hög grad är hotad av vår livsstil..

 8. Ett testamente
  -, 15 januari 2021

  Ett testamente och en sammanfattning i ett om världen vi lever. Viktig läsning i vår tid av en man som levt och utforskat jorden längre än de flesta av oss.

 9. En mycket viktig bok
  Art Art, 11 januari 2021

  Denna bok har jag rekommenderat till alla mina vänner.

  Det är en viktig och angelägen bok som tar upp alla miljöproblem vi har idag. Boken avslutas genom att ge hopp med idéer på hur vi kan ändra kurs, än är det inte försent.
  En bra skriven bok av David Attenborough som figurerat i många TV-produktioner om naturen och som har skrivit ett antal böcker.

  Denna bok handlar inte om honom själv, utan om naturen som omger oss och vilka utmaningar vi står inför med bl.a. klimatk... Läs hela recensionen

 10. En fantastisk bok!
  Anders Nilsson, 10 januari 2021

  En bok skriven av en 94 år gammal man som ägnat hela sitt liv åt att studera biosfären som vi alla är en del av. Genom åren har sir David Attenborough på flera sätt spridit sitt kunnande och nu senast genom denna fascinerande och lättlästa bok. Köp den! Läs den!

 11. Rekomenderas
  Tommy Svensson, 30 december 2020

  Mycket läsvärd. Både för hans reflektioner om tillståndet på vår jord, men även som en slags sammanfattning över hans liv.

  Tommy Svensson

 12. Läs denna!

  Denna borde alla läsa och sedan reflektera över vårt samhälle och vår natur! Vi fattar inte hur snabbt vi förbrukar och förstör våra livsbetingelser

 13. Viktig läsning.
  Mikael (Ronneby), 23 december 2020

  En bok alla borde läsa!
  David Attenborough förklarar lättfattligt hur det ligger till med vår planet och vad vi behöver göra för att rädda den.

 14. Mycket läsvärd
  Majsan, 21 december 2020

  Ett avsnitt handlar om David Attenborughs liv. Fortsätter med tillståndet på vår planet som havet, skogen, höjda temperaturer, hur skall maten räcka mm. Han avslutar boken med att skriva om olika lösningar och att vi har möjlighet att hindra katastrofen - om vi börjar nu. Hela tiden har han källhänvisningar.

 15. Fantastisk bok.
  Vonsan, 21 december 2020

  Har ju alltid gillat alla TV-program med David Attenborough, boken är intressant och välskriven. Djur och natur är ett väldigt stort och viktigt intresse för mig. Skulle vara trevligt att få prata med honom i verkligheten.

 16. Rak och ärligt obarmhärtig
  Rolf Clifford, 16 december 2020

  Alla skulle läsa denna. Tyvärr läser väl inte den kategori som bäst skulle behöva göra det, denna sorts böcker.
  Tyvärr tror jag det är kört om inget uppvaknande sker.

 17. En livsnödvändig bok
  Leif Danielson, 23 november 2020

  En bok alla borde läsa för att inse allvaret med klimatet och artutrotningen. En fara som hotar allt levande på vår planet. Men det går att åtgärda om människan ändrar samhällsstrukturerna och dämpar befolkningsökningen snarast (10 år).

 18. Klart språk
  Bibi, 18 november 2020

  Upplägget är pedagogiskt och på en nivå så man hänger med. Åskådligt beskrivet med många
  praktiska upplevelser som han upplevt plus faktainformationen.

Visa alla 18 recensioner

Fler böcker av författarna

Bokvideo