Plocka tång & strandväxter : recept och tillagning (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
204
Utgivningsdatum
2021-11-05
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Illustratör/Fotograf
Fanny Rådvik
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Qcaa
ISBN
9789127174290
Plocka tång & strandväxter : recept och tillagning (inbunden)

Plocka tång & strandväxter : recept och tillagning

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2021-11-05
249
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Plocka tång & strandväxter : recept och tillagning Kan levereras innan julafton
Utsedd till årets Undervisningslitteratur i Årets svenska måltidslitteratur 2022.

"... bör ha sin givna plats i hyllan hos alla som är intresserade av mat, miljö, hälsa och hav."
Strömstads Tidning / Norra Bohuslän

"Plocka tång & strandväxter fungerar både som väckarklocka för våra vatten och som tipsbok, där man lär sig när, var och hur man ska plocka och skörda tång - som ingång och ingrediens i mängder av olika rätter och smaksättare."
Gourmet

Linnéa Sjögren och Karolina Martinson är tångdykerskor och har under många år jobbat med att anordna kurser och plocka tång och strandväxter som de säljer till restauranger. Här delar de med sig av sina samlade kunskaper för att öka medvetenheten om det skafferi som finns lättillgängligt direkt under havsytan och längs strandkanterna.

Det är dags att ge tången sin självklara plats i vår matkultur. Med spännande smak, konsistens och skönhet är den en tillgång i både matlagning och bakning - och dessutom är tång både nyttigt och miljövänligt.

Ett 20-tal tångarter och ett 30-tal strandväxter presenteras med information om skördesäsong, näringsinnehåll och användningstips. Du får en grund för att själv kunna skörda både tång och strandväxter på ett hållbart sätt. Boken innehåller också grundläggande tekniker för att förvara, torka, lägga in och salta tång och cirka 70 recept på allt från tillbehör, som tångbröd, rörhinneolja och seaweedkimchi, till hela rätter som skrei i sockertång, tångtacos och pasta med musslor och havssallat.

"Men tångdykerskorna Linnéa Sjögren och Karolina Martinssons nyutkomna bok Plocka tång & strandväxter (Natur & Kultur) öppnar en helt ny värld."
SvD Perfect Guide

"I Plocka tång och strandväxter guidar Linnéa Sjögren och Karolina Martinson oss till en modern matupplevelse med allt vad stranden har att erbjuda."
Nya Rum

"I den här fina och inspirerande boken delar de [Karolina Martinson och Linnéa Sjögren] med sig av sina kunskaper för att få fler att upptäcka glädjen och nyttan med tång."
BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Plocka tång & strandväxter : recept och tillagning
 2. +
 3. Vildplockat : ätliga örter, blad, blommor, bär och svampar från den svenska naturen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vildplockat : ätliga örter, blad, blommor, bär ... av Niki Sjölund (häftad).

Köp båda 2 för 488 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Plocka tång & strandväxter : recept och tillagning. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intressant bok om havets gömda hemligheter
  Ewa Margareta Asplund, 27 juni 2022

  Tyckte den var intressant och att det var flera olika vinklingar och ingångar för att förstå havets skafferi. Flera bra recept och mallar för när man bör plocka tång och alger och under vilka förutsättningar.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Charlie, Mika & nalleföreningen

  Linnéa Sjögren, Niklas Hill

  Charlie och Mika vill inte gå och lägga sig, men mamma säger att de måste. Detta är starten på ett äventyr fyllt av protester, förhandlingar och strejkande nallar. Inspirerade av sin föreningsaktiva mamma bestämmer de sig för att starta en egen fö...

 • Plocka tång & strandväxter

  Karolina Martinson, Linnéa Sjögren

  Linnéa Sjögren och Karolina Martinson är tångdykerskor och har under många år jobbat med att anordna kurser och plocka tång och strandväxter som de säljer till restauranger. Här delar de med sig av sina samlade kunskaper för att öka medvetenheten ...