Skogen & slöjden (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
159
Utgivningsdatum
2023-04-14
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
235 x 185 x 20 mm
Vikt
644 g
SAB
Ih
ISBN
9789127181793

Skogen & slöjden

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-04-14
247
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  159
Visa alla 1 format & utgåvor
Tillgängligt, tänkvärt och inspirerande.

ELLE Decoration

... inspirerande tips för barn och vuxna, men också uppslag för slöjdlärare.

Ämnesläraren
Träd, sly, gräs, blad, bark, mossor, blommor och lavar. Med skogen som ingrediens lär du dig olika metoder och tekniker för att slöjda. Boken innehåller instruktioner till 44 hantverksprojekt för ökad skogskunskap – allt från att bygga bladgirlanger och växtkronor till att fläta korgar av pil, pressa blommor och göra en matta av mossa. Utöver beskrivningarna finns här lika mycket ren inspiration.

Bara när vi förstår skogen kan vi ta hand om den. Och på det sättet är slöjden unik, den börjar i skogen och har sitt ursprung och sin utgångspunkt i materialens egenskaper och logik. Ordlös kunskap som överförs mellan natur och hand, och därefter från hand till hand. Berättelser från mor till dotter, från farfar till barnbarn. En tyst kunskap som bara kan spridas genom praktik och görande.

Det bästa vi kan göra för naturen är att vara ofta och mycket i skog, på fjäll och på äng. Då först, när vi förstår den, kan vi ta hand om den.

Pernilla Wåhlin Norén är arkitekt. Hon är född och uppvuxen på ett berg i skogen i Dalarna och har slöjdat hela livet med en hantverkande släkt bakom sig.

...........................................
Arkitekten Pernilla Wåhlin Norén har lärt sig att slöjda av sina mor- och farföräldrar, och här fortsätter hon inspirera oss andra i en bok full av respekt för både natur och hantverkskunnande.

Allt om Trädgård – Fixa

På köpet får man lära sig mer om skogen!

Hemmets Veckotidning

Detta måste vara en av vårens böcker som ligger helt rätt i tiden. Här handlar det om vikten av att förstå och värna om skogen, om hantverkets roll och människors förmåga att skapa av naturens gåvor.

Icakuriren

Innehåller massvis av inspiration förutom projekten.

Hemmets Journal
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Skogen & slöjden
 2. +
 3. Rysslands militära fuck-ups

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rysslands militära fuck-ups av Mattis Bergwall, Per Wallin, Fredrik Hagelin (inbunden).

Köp båda 2 för 496 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Skogen & slöjden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Creative ideas to try yourself
  Joris, 27 oktober 2023

  A beautiful book stimulating creativity. The instructions are not quite detailed enough so I have still needed to find out some tricks myself. The leaf crown is pretty hard to make in a way that it does not break too easily.

 2. Superfin bok
  Lotta Thunberg, 14 maj 2023

  Superfin bok! Bra beskrivningar och fin inspiration. Vackra bilder. Man vill bara ut i skogen och börja! Härligt, härligt, härligt!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Pernilla Wåhlin Norén

 • Sorgens princip

  Pernilla Wåhlin Norén

  I en värld driven av sorg, där personligt mörker ersatt olja som drivmedel, utspelar sig Pernilla Wåhlin Noréns hyllade Sorgens princip . En lika filosofiskt skarpkantad som poetiskt laddad text, som för tankarna till Karin Boyes Kallocain eller R...