Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
350
Utgivningsdatum
2022-12-02
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Översättare
Desirée Kellerman
Dimensioner
235 x 160 x 30 mm
Vikt
796 g
SAB
Vl
ISBN
9789127462328
Neuroticism : ett nytt perspektiv på emotionella problem och deras behandling (inbunden)

Neuroticism : ett nytt perspektiv på emotionella problem och deras behandling

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2022-12-02
329
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
En enskild faktor ökar markant risken för att utveckla ångest, depression och andra emotionella problem. Denna sårbarhetsfaktor är neuroticism, det vill säga benägenheten att uppleva negativa känslor och att uppfatta tillvaron som fylld av osäkerhet, hot och svåra utmaningar.

Författarna redogör grundligt för begreppets historiska rötter samt tar upp modern forskning om personlighet och temperament som förklarar hur neuroticism uppkommer och vidmakthålls. De visar även hur man genom att i psykoterapi fokusera på denna faktor kan ge effektiv hjälp för ett brett spektrum av emotionella problem, i stället för att åtgärda varje tillstånd för sig.

Den svenska utgåvan är fackgranskad av Jonas Ramnerö, leg. psykolog, leg. psykoterapeut och enhetschef vid Kompetenscentrum för psykoterapi vid Karolinska institutet, som även har skrivit ett förord.

Sagt om boken:

”Denna banbrytande bok ger förståelse för psykopatologi utifrån temperament och personlighet – som får konsekvenser för utvecklingen av evidensbaserad behandling. Det är ett djärvt, nytt perspektiv, beskrivet på ett sätt som alla skolbildningar kan ta till sig. En mycket läsvärd bok.”
Steven Hayes, professor i psykologi vid University of Nevada, Reno, medgrundare till Acceptance and Commitment Therapy

”Med sin torra prosa, referenstäthet och ofta återkommande sammanfattningar och tillbakablickar är det inte boken man väljer till ett glas vin på fredagskvällen. Läs den i stället med ett alert sinne som en del av arbetsdagen. För läsa bör man – om man är det minsta intresserad av att hänga med i utvecklingen av, och debatten kring, psykologisk diagnostik och behandling. Det här är ett viktigt inlägg i den diskussionen.”
Celia Svedhem, Psykologtidningen nr 8, 2022
Avdelare med linje

Shannon Sauer-Zavala är forskare och lärare vid University of Kentucky samt grundare och verkställande direktör för University of Kentucky Clinic for Emotional Health. Hennes forskning fokuserar på emotionella mekanismer som vidmakthåller psykiska symtom och på att utveckla effektiva behandlingsmetoder. Hon är medskapare till Unified protocol.

David H. Barlow är professor emeritus i psykologi och psykiatri, samt grundare och chef emeritus för Center for Anxiety and Related Disorders vid Boston University. Han har publicerat över 650 vetenskapliga artiklar, otaliga bokkapitel och uppskattade böcker inom psykologisk behandling och forskningsmetodologi samt har mottagit flertalet tunga utmärkelser för sitt värv och sina insatser.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Neuroticism : ett nytt perspektiv på emotionella problem och deras behandling
 2. +
 3. Nyckeln till din hälsa : självläkning med kinesisk medicin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nyckeln till din hälsa : självläkning med kines... av Diamantis Koukouvinos (inbunden).

Köp båda 2 för 468 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Neuroticism : ett nytt perspektiv på emotionella problem och deras behandling. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra bok, medioker översättning
  Klinisk psykolog, 24 september 2023

  Boken i sig är värd en rekommendation, översättningen en varning. Visst kan det vara trevligt att någon gång läsa facklitteratur på svenska, men med en sådan översättning, så blir det mestadels en källa till irritation.
  Översättningen är tyvärr klumpig och arbetar emot läsaren. Några exempel:
  - Rubriken som i originalet lyder: "Reconciling Divisions Between Temperament and Personality" översätts till: "Hur kan vi se på splittringarna mellan temperament och personlighet?" Är det en ö... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna