Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2016-12-22
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
200 x 140 x 15 mm
Vikt
438 g
SAB
Epi
ISBN
9789127817548
Bli klar i tid - och må bra på vägen : handbok för doktorander (inbunden)

Bli klar i tid - och må bra på vägen : handbok för doktorander

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2016-12-22
282
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Att doktorera är en dröm för många - men det är också ett ensamt och stressigt arbete. Bland Sveriges 17 000 doktorander är sjukskrivningstalen höga och avhandlingsarbetet tar ofta längre tid än planerat.

I denna handbok för doktorander presenteras handfasta tekniker och förhållningssätt som ger hjälp med både akademisk produktivitet och stresshantering. Genom att kombinera produktivitetstekniker från University of California, Berkeley och näringslivet med stressforskning vill Åsa Burman ge fler doktorander möjlighet att bli klara med sina avhandlingar i tid - och må bra på vägen.

"För mig har det haft en oerhörd inverkan på min vardag. Jag får mer gjort på min arbetstid och behöver inte längre jobba kvällar eller helger."
Doktorand om att använda teknikerna i boken
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bli klar i tid - och må bra på vägen : handbok för doktorander
 2. +
 3. 21 Day Challenge - Keto

De som köpt den här boken har ofta också köpt 21 Day Challenge - Keto av Ulrika Davidsson (inbunden).

Köp båda 2 för 371 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Bli klar i tid - och må bra på vägen : handbok för doktorander. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Borde läsas av alla som jobbar med krävande projek
  Rebecka, 18 juni 2023

  Bra och lättläst bok som man kan hoppa fram och tillbaka i för att hitta verktyg för att hantera en hög arbetsbelastning med stor tidsram.

 2. Ett måste för nya doktorander
  Richard, 8 mars 2017

  Att skriva en avhandling är ett stort projekt. Kanske ett alldeles för stort projekt för någon som enbart tillbringat livet i skolan. Den här boken ger grundläggande och välbehövliga (universitetet gör det inte) tips och tekniker för att hjälpa till att strukturera upp projektet, sätta mål och deadlines, hålla nere stressnivån, och framför allt att bli klart i tid.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Åsa Burman

 • The doctoral student handbook : master effectiveness, reduce stress, finish on time

  Åsa Burman

  "These techniques have had a significant impact on my everyday life. I get more done during work hours and I no longer need to work evenings or weekends." Doctoral Student, Lund University "Åsa provides a great set of suggestions ab...

 • Nonideal Social Ontology

  Åsa Burman

  Exploring the benefits of using nonideal theory in social ontology, Åsa Burman argues for a needed paradigm shift in the field. Through the Power View, she accommodates important but neglected social phenomena, such as class, and places the concep...