Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2019-11-18
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Dimensioner
245 x 175 x 20 mm
Vikt
600 g
SAB
Vlaaf
ISBN
9789127823662
När det hälsosamma blir ohälsosamt : hjälp när tankar om kropp, mat och äta (häftad)

När det hälsosamma blir ohälsosamt : hjälp när tankar om kropp, mat och äta

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2019-11-18
309
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Är det viss mat du tycker att du inte får äta? Har du en ständig oro kring din kropp och vikt? Tränar du främst för att se ut på ett visst sätt? Mår du dåligt när du känner att du inte har kontroll över ditt ätande och din kropp, eller när du inte kan träna? Blir det mer fokus på vad du inte får göra istället för vad du vill göra?

Det är vanligt att ett från början hälsosamt sätt att leva och en längtan efter att vara nöjd med sin kropp går över i tvång, förbud, nedstämdhet och att man gör saker som är skadliga för kroppen. Den här boken innehåller ett behandlingsprogram utifrån KBT som har gott stöd i forskning för personer som fått problem med för stort fokus på mat, kropp, vikt och träning – som är en sorts ätstörning. Du får kartlägga hur just din situation ser ut och vad som driver dig att försöka kontrollera din kropp och vad du äter. Konkreta strategier hjälper dig att bryta onda cirklar och göra förändringar, så att du kan fylla tillvaron med det som får dig att må bra – och att tillåta dig att njuta av livet.

Evelina Linder är socionom och legitimerad psykoterapeut och Erika Nyman Carlsson har en fil.kand inom psykologi och doktorerar inom ätstörningsfältet. De har lång erfarenhet av behandlingsarbete inom ätstörningsvården, där de även varit med och infört och utvecklat ätstörningsfokuserad KBT.

Sagt om boken:

”Det känns på varenda sida att ni har kunskap om problemen, språket flyter otroligt bra och boken är lätt att läsa och förstå! Vi kommer att rekommendera den till våra patienter. Vilket jobb ni har gjort!”
Sanna Aila Gustafsson, socionom, leg psykoterapeut, enhetschef Eriksbergsgården, DBT-enheten
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. När det hälsosamma blir ohälsosamt : hjälp när tankar om kropp, mat och äta
 2. +
 3. Familjebaserad behandling : handbok för föräldrar vars barn behandlas för anorexia nervosa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Familjebaserad behandling : handbok för föräldr... av Maria Ganci (häftad).

Köp båda 2 för 568 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av När det hälsosamma blir ohälsosamt : hjälp när tankar om kropp, mat och äta. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Hjälpsam!
  Åsa, psykolog, 18 augusti 2021

  Kan varmt rekommendera boken! Hjälper patienten att sätta ord på, ringa in och få verktyg att hantera sin unika problematik. Hjälper behandlaren att hålla tråden och ge strukturen!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • När det hälsosamma blir ohälsosamt

  Evelina Linder, Erika Nyman Carlsson

  Det är vanligt att ett från början hälsosamt sätt att leva och en längtan efter att vara nöjd med sin kropp går över i tvång, förbud, nedstämdhet och att man gör saker som är skadliga för kroppen. Den här boken innehåller ett behandlingsprogram ut...