Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2019-11-18
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
ISBN
9789127823662
När det hälsosamma blir ohälsosamt : Hjälp när tankar om kropp, mat och äta (häftad)

När det hälsosamma blir ohälsosamt : Hjälp när tankar om kropp, mat och äta

Häftad Svenska, 2019-11-18
299
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Är det viss mat du tycker att du inte får äta? Har du en ständig oro kring din kropp och vikt? Tränar du främst för att se ut på ett visst sätt? Mår du dåligt när du känner att du inte har kontroll över ditt ätande och din kropp, eller när du inte kan träna? Blir det mer fokus på vad du inte får göra istället för vad du vill göra?

Det är vanligt att ett från början hälsosamt sätt att leva och en längtan efter att vara nöjd med sin kropp går över i tvång, förbud, nedstämdhet och att man gör saker som är skadliga för kroppen. Den här boken innehåller ett behandlingsprogram utifrån KBT som har gott stöd i forskning för personer som fått problem med för stort fokus på mat, kropp, vikt och träning som är en sorts ätstörning. Du får kartlägga hur just din situation ser ut och vad som driver dig att försöka kontrollera din kropp och vad du äter. Konkreta strategier hjälper dig att bryta onda cirklar och göra förändringar, så att du kan fylla tillvaron med det som får dig att må bra och att tillåta dig att njuta av livet.

Evelina Linder är socionom och legitimerad psykoterapeut och Erika Nyman Carlsson har en fil.kand inom psykologi och doktorerar inom ätstörningsfältet. De har lång erfarenhet av behandlingsarbete inom ätstörningsvården, där de även varit med och infört och utvecklat ätstörningsfokuserad KBT.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. När det hälsosamma blir ohälsosamt : Hjälp när tankar om kropp, mat och äta
  2. +
  3. Interkulturellt arbete i förskolan : med läroplanen som grund

De som köpt den här boken har ofta också köpt Interkulturellt arbete i förskolan : med läropl... av Jonas Stier, Bim Riddersporre (häftad).

Köp båda 2 för 588 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om När det hälsosamma blir ohälsosamt : Hjäl...