Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
231
Utgivningsdatum
2022-04-29
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Vde,Dodf
ISBN
9789127824348

Hoppets anatomi : om förväntanseffekter och placebo

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2022-04-29
228
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"En fascinerande läsning om sambandet mellan kropp och
själ, magi och vetenskap."
BTJ

Ibland får vi höra osannolika historier om människor som fått hjälp mot sina krämpor med något de trott varit riktig medicin, men som sedan visat sig vara sockerpiller. Sådana historier sätter fingret på den svårdefinierade gränsen mellan vad vi tror, vad vi känner och vad som händer i kroppen.

Hoppets anatomi handlar om varför en till synes verkningslös behandling kan påverka en sjukdom positivt. Varför kan sockerpiller ibland fungera lika bra som smärtstillande medicin? Varför kan låtsaskirurgi göra patienter nöjda? Och hur kan en märklig ritual före en tävling höja elitidrottarens prestation?

Med fascinerande exempel från en rad områden berättar Karin Jensen om hur vår hjärna bygger upp förväntningar om vad som kommer att hända. Oavsett om vi är medvetna om de förväntningar som skapas eller inte, jobbar hjärnan med att ständigt förutse framtiden och fyller själv i med information för att göra omvärlden begriplig. Hjärnan påverkas av allt i sin omgivning – det kan handla om utseende, lukt, smak eller orden på en etikett.
I vissa fall kan placebo vara lika verksamt som äkta läkemedel. Karin Jensens bok handlar om det gåtfulla samspelet mellan kropp och själ, hur det som står på etiketten kan styra hur det smakar eller känns, och hur vi alla påverkas av förväntningar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hoppets anatomi : om förväntanseffekter och placebo
  2. +
  3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 477 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hoppets anatomi : om förväntanseffekter och placebo. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Förväntade mig mer
    Flynn N., 1 augusti 2023

    Hade sett fram emot att läsa denna, men blev snabbt besviken. Upplevde att man var tillbaka i skolbänken, ingenting världsomvälvande nytt framkom i boken. Har man grundförståelsen för vad placebo är tillför inte denna bok någonting.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Karin Jensen