Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
237
Utgivningsdatum
2020-05-04
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Dimensioner
245 x 175 x 22 mm
Vikt
698 g
SAB
Eabg
ISBN
9789127826885
Litteraturdidaktik : språkämnen i samverkan (inbunden)

Litteraturdidaktik : språkämnen i samverkan

Inbunden Svenska, 2020-05-04
339
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Litteraturdidaktik Språkämnen i samverkan erbjuder ett språköverskridande perspektiv på litteraturdidaktisk forskning och praktik utifrån två skilda fokus. Del ett, innovationer, består av kapitel som lyfter praktiknära forskning och litteraturdidaktiska metoder. Den andra delen, implikationer, presenterar grundforskning som belyser och ifrågasätter litterärt kunskapsinnehåll i olika språkämnen.

Antologin inspirerar och uppmuntrar till ett litteraturdidaktiskt samarbete över språkgränser, såväl inom forskningsvärlden som skolan. Därmed erbjuder boken stöd både till undervisningsutveckling och till studenter som står i begrepp att skriva forskningsbaserade uppsatser. Den vänder sig till blivande och verksamma språklärare samt lärarutbildare och forskare inom fältet.

Ylva Lindberg är professor i pedagogik med inriktning mot språk- och litteraturdidaktik. Anette Svensson är docent i litteraturdidaktik och lektor i engelska med litteraturvetenskaplig inriktning. Båda är verksamma vid Jönköping University. Här kan du se en kort film där redaktörerna berättar om boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Litteraturdidaktik : språkämnen i samverkan
  2. +
  3. För berättelsens skull : Modeller för litteraturundervisningen

De som köpt den här boken har ofta också köpt För berättelsens skull : Modeller för litteratu... av Ingrid Lindell, Anders Öhman, Ingrid Lindell (häftad).

Köp båda 2 för 648 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Bloggat om Litteraturdidaktik : språkämnen i samverkan