Livsviktigt : en handbok i kroppspositivt föräldraskap (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
196
Utgivningsdatum
2020-01-15
Förlag
Bokförlaget Forum
Medarbetare
Sporrong, Sanna (form)
Dimensioner
217 x 154 x 20 mm
Vikt
345 g
SAB
Vlaaf,Dofa
ISBN
9789137154978

Livsviktigt : en handbok i kroppspositivt föräldraskap

(14 röster)  |   Läs 5 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2020-01-15
259
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
En handbok i hur man räddar sitt barn från utseendehets och kroppsförakt. Med hjälp av egna erfarenheter från uppväxten praktiserar Kajjan Andersson kroppspositivt föräldraskap. Ett tjockt barn blev en ätstörd ungdom som efter många år av ätstörningar, självskadebeteende och kroppshat landade i en kroppsaktivists accepterande kropp. I dag är Kajjan Andersson vuxen. Men vad var det som gick fel där på vägen? Och vilka är de livsviktiga frågor vi måste prata om för att våra barn ska slippa möta samma kroppsförakt som så många av oss gjorde? Kajjan Andersson tar oss med på turerna mellan skolsköterskans undersökningsrum, familjens matbord och barnets ensamma stunder framför spegeln.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Livsviktigt : en handbok i kroppspositivt föräldraskap
 2. +
 3. Relationskompassen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Relationskompassen av Annika R Malmberg (inbunden).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Livsviktigt : en handbok i kroppspositivt föräldraskap. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Jättebra och viktig bok
  Åsa Alina Ström, 16 september 2021

  Väldigt intressant och jättebra bok om utseendehets i samhället men även hur det påverkar ens egna syn på utseende. Handlar mycket om hur man pratar om utseende inför sitt/sina barn som förälder och kroppspositivism.

 2. Rätt!
  Sara Sjöstedt (Holmsvattnet), 16 mars 2021

  Både tårar och hopp kom fram under denna bok. Fick lägga undan den för en stund. (läste ut den vid två lässtunder!) Mycket viktigt ämne att ha i bagaget!

 3. Obligatorisk läsning för alla
  Bokhyllaniskuggan, 3 april 2020

  ❥ Recension

  Detta är en av de viktigaste böckerna jag läst i hela mitt liv. Och kunskapen jag sugit åt mig kommer inte bara gynna mig själv utan även min dotter och andra människor jag har omkring mig.

  Kajjan är klockren på att driva igenom sina argument, förklaringar och poänger. Det går liksom inte att inte förstå eller missuppfatta. Hon slänger fram svart på vitt vad smalhetsen gör med människors liv. Och till vilket pris!

  Igenkänningen, ångesten, tankarna... Läs hela recensionen

 4. Ett måste att läsa!
  Kaffeläsaren, 12 mars 2020

  Livsviktigt är en bok som alla föräldrar och alla som har barn omkring sig på något sätt, borde läsa! Den är en viktig påminnelse om hur vi ska få barnen att inte döma andras kroppar och hur vi kan hjälpa dem att tycka om sin egen kropp.
  Det är ett angeläget ämne som hela samhället måste ändra inställning till.
  Med fasa minns jag hur skolsköterskan hävde ur sig diverse olika saker till mig som ung och jämförde mina "resultat" med mina klasskamrater. Det var en skräckupplevelse varje... Läs hela recensionen

 5. Verkligen LIVSVIKTIG bok
  Rianna Wik Boström (Morgongåva), 6 februari 2020

  Alla borde läsa denna, en av de viktigaste böcker du kommer läsa i hela ditt liv. Gör det för ditt barns skull, barnbarns skull, och gör det för ditt inre barns skull. För alla barn som är, varit och kommer vara. Gör det nu!

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Kajjan Andersson