Älskade bror : en rapport från gängvåldets Sverige (inbunden) Älskade bror : en rapport från gängvåldets Sverige
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2022-12-01
Förlag
Bokförlaget Forum
Dimensioner
223 x 143 x 19 mm
Vikt
319 g
SAB
Oer-c,Oepa-cz Stockholm
ISBN
9789137505282
Älskade bror : en rapport från gängvåldets Sverige (inbunden)

Älskade bror : en rapport från gängvåldets Sverige

(8 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-12-01
99 259 Du sparar 160 kr!
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Nominerad till Augustpriset 2023, i den facklitterära klassen.

"'Älskade bror' är ett angeläget vittnesmål från fronten i kampen mot gängbrottsligheten." Expressen

Följ kampen mot den gängrelaterade brottsligheten inifrån. Med utgångspunkt i ett uppmärksammat mord på Årstabron i Stockholm gestaltar åklagaren Lisa dos Santos den mörka verkligheten i gängens värld, samtidigt som hon beskriver tillvaron på åklagarkammaren. När FBI:s krypterade tjänst Anom gjorde gärningsmännens kommunikation tillgänglig kunde Lisa och hennes kollegor följa den råa mordplaneringen i tusentals meddelanden, som senare också kom att användas som central bevisning i den skandalomsusade rättegången. Hon beskriver också rättsväsendets försök att hålla jämna steg med de kriminella gängen när lagarna inte alltid hänger med den tekniska utvecklingen och människor inte vill berätta vad de vet.

"En lysande skildring av gängbrottslighet och dess bekämpande." Betyg 5 = briljant, BTJ

"... en bok som ger en värdefull inblick i det ofta tröstlösa arbete som polis och åklagare har i att försöka lagföra misstänkta gärningspersoner i gängrelaterade mord." Gefle Dagblad

"Att påstå att åklagaren Lisa dos Santos bok 'Älskade bror' är, som det brukar sägas, en angelägen berättelse, är ett understatement; hennes redogörelser är så viktiga att varenda riksdagsledamot ... varje politiker eller engagerad samhällsmedborgare borde läsa den här boken." Dala-Demokraten

"'Älskade bror' är en bok för alla som vill förstå mer av vad det är som händer i vårt samhälle vad gäller kampen mot grov brottslighet, skjutningar och mord..." Socialpolitik
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Älskade bror : en rapport från gängvåldets Sverige
 2. +
 3. Klanerna : den systemhotande brottsligheten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Klanerna : den systemhotande brottsligheten av Jan Persson, Johannes Wahlström (inbunden).

Köp båda 2 för 346 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Älskade bror : en rapport från gängvåldets Sverige. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lysande rapport
  Anders Forsberg, 21 november 2023

  Man kan inte annat än beundra en så hängiven åklagare. Ser ut att vara en mycket korrekt redogörelse för ett arbete som måste anses vara mer eller mindre hopplöst. Redovisar hur en ensam åklagare utan mycket stöd uppifrån gör ett viktigt jobb utan att framhäva sig själv.

 2. Informativ
  Marianne Eklund, 14 oktober 2023

  För en inte insatt person:
  Fick jag en ögonöppnare hur en åklagare lever sitt yrkesliv. Den intressanta, tuffa och invecklade arbetsmiljö hon behöver/måste utsättas för, för att nå sitt mål till rätt dom.

 3. Spännande och välskriven
  Charlotta77, 24 maj 2023

  Intressant bok för alla som är intresserade av frågan om gängskjutningar, knarkförsäljning, vad samhället försöker att göra åt det. Skriven på ett språk med personligt tillslag. Rekommenderas!

 4. Årets bok
  Amoni Selin, 6 februari 2023

  Både spännande och intressant. Mycket man inte visste om hur det går till i utredningar. Så mycket jobb! Väldigt bra skrivet, man vill bara fortsätta läsa.

Visa alla 4 recensioner