Juridisk engelska : modern affärsjuridisk kommunikation med praktiska exempel (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
288
Utgivningsdatum
2019-01-14
Upplaga
4
Förlag
Norstedts Juridik AB
Originaltitel
Juridisk engelska : Modern affärsjuridisk kommunikation med praktiska exempel
Dimensioner
210 x 148 x 15 mm
Vikt
367 g
SAB
Fe.061,Oe
ISBN
9789139020042
Juridisk engelska : modern affärsjuridisk kommunikation med praktiska exempel (häftad)

Juridisk engelska : modern affärsjuridisk kommunikation med praktiska exempel

Häftad Svenska, 2019-01-14
519
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Denna fjärde omarbetade och utökade upplaga av Juridisk engelska ger praktisk handledning i att uttrycka sig korrekt och begripligt på det engelska språket.
Med utgångspunkten att effektiv skriftlig kommunikation förmedlar sitt budskap bäst med enkelhet och precision, går författaren igenom hur ordval, meningsbyggnad och disposition kan bidra till detta. Med hjälp av många praktiska exempel konkretiseras allt ifrån grundläggande grammatikregler och den korrekta användningen av ett stort antal problemord till handfasta tumregler för hur avtalstext bör formuleras. Olika skriftformer behandlas i egna kapitel från brev och e-post till promemorior, avtal och inlagor. Författaren behandlar särskilt vilken effekt olika anglo-amerikanska begrepp och standardklausuler har enligt svensk rätt och hur de kan skrivas för att uppnå avsedd verkan.
Juridisk engelska riktar sig till alla som arbetar med juridik på engelska på advokat- och revisionsbyråer, företag och myndigheter. Bokens praktiska utformning gör den även lämpad för undervisningsändamål.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Juridisk engelska : modern affärsjuridisk kommunikation med praktiska exempel
  2. +
  3. Uppehållstillstånd på grund av praktiska verkställighetshinder och preskription. SOU 2017:84 : Betänkande från Utredningen om uppehållstillstånd på grund av praktiska verkställighetshinder

De som köpt den här boken har ofta också köpt Uppehållstillstånd på grund av praktiska verkst... av Justitiedepartementet (häftad).

Köp båda 2 för 1218 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Carl Svernlöv