Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
329
Utgivningsdatum
2006-08-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Emily Jamison Gromark
Originaltitel
Radical collaboration
Medarbetare
Luyet, Ronald J (medf.)
Dimensioner
245 x 170 x 23 mm
Vikt
600 g
SAB
Doka
ISBN
9789144046204
Förtroendefullt samarbete : att bygga långsiktiga relationer (häftad)

Förtroendefullt samarbete : att bygga långsiktiga relationer

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2006-08-01
411
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Ingen når i dag framgång på egen hand. Världen har blivit alldeles för komplex och sammankopplad för att individer ska kunna lyckas utan samarbetsförmåga. Därför är det nödvändigt att forma allianser och att samarbeta i olika projekt - inom företag och mellan skilda organisationer.
Förmågan att bygga långsiktiga relationer är både en nödvändighet och en framgångsfaktor. Boken hjälper dig att förhandla vid intressemotsättningar och att utveckla din kompetens i att förebygga och lösa konflikter. Dessutom kan den öka din förmåga att skapa goda relationer med andra människor, både professionella och personliga. Jim Tamm och Ron Luyet kommer att visa dig hur du kan hitta möjligheterna inom dig själv.
Förtroendefullt samarbete innehåller genomtänkta övningar och verktyg som kan användas enskilt eller i grupp. Verkligt samarbete börjar inom individen. Du behöver fem personliga färdigheter: Fyra av dem är vilja till samarbete, öppenhet, personligt ansvar samt självkännedom och förståelse av andra. Den femte färdigheten handlar om problemlösning. Författarna lär dig att förhandla och lösa konflikter med en mycket effektiv metod: det intressebaserade förhållningssättet till problemlösning.
Bokens budskap bygger på Will Schutz välkända FIRO-teori, som förklarar hur våra inbördes relationer fungerar. Teorin identifierar tre dimensioner av mänskligt beteende - Tillhöra, Kontroll, Öppenhet. Rigida beteenden i dina relationer är fienden. Det som orsakar problem är oförmågan att fungera effektivt bortom dina preferenser när det gäller Tillhöra, Kontroll och Öppenhet. Genom att bli mer medveten om dina försvarsbeteenden och rädslor kan du minska din rigiditet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Förtroendefullt samarbete : att bygga långsiktiga relationer
 2. +
 3. Mod att vara sårbar : i dina relationer, i ditt föräldraskap, i ditt arbete

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mod att vara sårbar : i dina relationer, i ditt... av Brené Brown (pocket).

Köp båda 2 för 466 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Förtroendefullt samarbete : att bygga långsiktiga relationer. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Efter två kapitel är jag mer än nöjd med boken. Den är...
  Petra, 26 juni 2013

  Efter två kapitel är jag mer än nöjd med boken. Den är lättläst, inspirerande och innehåller bra enkla övningar. Jag tror att den är en guldgruva för att få fart på ett förtroendefullt arbete på arbetsplatser.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Radical Collaboration

  James W Tamm

  A how-to guide for building professional and personal relationships shares problem-solving strategies in an easy-to-read format, in a guide that identifies the benefits of collaborative skills while outlining techniques on how to overcome personal...

Bloggat om Förtroendefullt samarbete : att bygga lån...

Övrig information

Beskrivning
Ingen når i dag framgång på egen hand. Världen har blivit alldeles för komplex och sammankopplad för att individer ska kunna lyckas utan samarbetsförmåga. Därför är det nödvändigt att forma allianser och att samarbeta i olika projekt - inom företag och mellan skilda organisationer. Förmågan att bygga långsiktiga relationer är både en nödvändighet och en framgångsfaktor. Boken hjälper dig att förhandla vid intressemotsättningar och att utveckla din kompetens i att förebygga och lösa konflikter. Dessutom kan den öka din förmåga att skapa goda relationer med andra människor, både professionella och personliga. Jim Tamm och Ron Luyet kommer att visa dig hur du kan hitta möjligheterna inom dig själv. Förtroendefullt samarbete innehåller genomtänkta övningar och verktyg som kan användas enskilt eller i grupp. Verkligt samarbete börjar inom individen. Du behöver fem personliga färdigheter: Fyra av dem är vilja till samarbete, öppenhet, personligt ansvar samt självkännedom och förståelse av andra. Den femte färdigheten handlar om problemlösning. Författarna lär dig att förhandla och lösa konflikter med en mycket effektiv metod: det intressebaserade förhållningssättet till problemlösning. Bokens budskap bygger på Will Schutz välkända FIRO-teori, som förklarar hur våra inbördes relationer fungerar. Teorin identifierar tre dimensioner av mänskligt beteende - Tillhöra, Kontroll, Öppenhet. Rigida beteenden i dina relationer är fienden. Det som orsakar problem är oförmågan att fungera effektivt bortom dina preferenser när det gäller Tillhöra, Kontroll och Öppenhet. Genom att bli mer medveten om dina försvarsbeteenden och rädslor kan du minska din rigiditet.