Etnografi i klassrummet (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
258
Utgivningsdatum
2014-04-28
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Kullberg, Birgitta (förf.)
Dimensioner
225 x 155 x 10 mm
Vikt
381 g
ISBN
9789144075044

Etnografi i klassrummet

Häftad,  Svenska, 2014-04-28
371
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vad är en etnografisk ansats när man vill undersöka och förbättra undervisning i klassrummet? Hur går den till och vilka resultat kan man nå? Birgitta Kullberg använder i denna bok sin långa erfarenhet och utveckling av det etnografiska forskningsperspektivet för att visa hur det är verkningsfullt på ett pedagogiskt, didaktiskt och vetenskapligt plan.

I bokens första del introduceras etnografi som forskningsansats och forskningsmetod. Författaren beskriver hur en etnografisk studie förbereds teoretiskt och praktiskt, genomförs och fort löpande analyseras, samt hur denna analys fördjupas i en slutlig bearbetning för att sedan tolkas och rapporteras.

I bokens andra del beskrivs hur ett etnografiskt förhållningssätt och undersökningsredskap - framför allt deltagande observationer och etnografiska intervjuer - med framgång kan användas i undervisningen och bidra till utvecklingen av dennas undersökande karaktär.
Etnografi i klassrummet är skriven för att användas dels i förskol lärar- och grundlärarutbildning, i kompetensutbildning för lärare och i forskarutbildning inom pedagogik och didaktik dels för verksamma lärare. Detta är den reviderade tredje upplagan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Etnografi i klassrummet
  2. +
  3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 600 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »