Etnografi i klassrummet (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
258
Utgivningsdatum
2014-04-28
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 10 mm
Vikt
381 g
ISBN
9789144075044
Etnografi i klassrummet (häftad)

Etnografi i klassrummet

Häftad Svenska, 2014-04-28
316
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Vad är en etnografisk ansats när man vill undersöka och förbättra undervisning i klassrummet? Hur går den till och vilka resultat kan man nå? Birgitta Kullberg använder i denna bok sin långa erfarenhet och utveckling av det etnografiska forskningsperspektivet för att visa hur det är verkningsfullt på ett pedagogiskt, didaktiskt och vetenskapligt plan.

I bokens första del introduceras etnografi som forskningsansats och forskningsmetod. Författaren beskriver hur en etnografisk studie förbereds teoretiskt och praktiskt, genomförs och fort löpande analyseras, samt hur denna analys fördjupas i en slutlig bearbetning för att sedan tolkas och rapporteras.
I bokens andra del beskrivs hur ett etnografiskt förhållningssätt och undersökningsredskap - framför allt deltagande observationer och etnografiska intervjuer - med framgång kan användas i undervisningen och bidra till utvecklingen av dennas undersökande karaktär.

Etnografi i klassrummet är skriven för att användas dels i förskol lärar- och grundlärarutbildning, i kompetensutbildning för lärare och i forskarutbildning inom pedagogik och didaktik dels för verksamma lärare.

Detta är den reviderade tredje upplagan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Etnografi i klassrummet
  2. +
  3. Pedagogiska miljöer och barns subjektsskapande

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pedagogiska miljöer och barns subjektsskapande av Elisabeth Nordin-Hultman (häftad).

Köp båda 2 för 654 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Etnografi i klassrummet