Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
179
Utgivningsdatum
2016-01-13
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
222 x 154 x 10 mm
Vikt
271 g
SAB
Ea
ISBN
9789144100692

Muntligt berättande i flerspråkiga klassrum

Häftad,  Svenska, 2016-01-13
304
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Elever och lärare kan ha olika språk och skiftande kulturell bakgrund men glädjen i berättandet förenar, och mötet som det muntliga berättandet kan skapa är unikt. Det är inte skenet från den karismatiska berättaren utan snarare närvaron av den berättande läraren som bäst beskriver berättande i didaktiska sammanhang. Författarna beskriver hur lärare och elever kan använda det muntliga berättandet i syfte att utveckla språkliga färdigheter, reflektera över händelser, skapa mening och förståelse av ämnesundervisningen samt väcka nyfikenhet och intresse. De resonerar även kring berättandets och berättelsers hälsobefrämjande och identitetsstärkande potential. Genom en mängd förslag på lekar, övningar och berättelser att starta med visar författarna hur lärare och elever kan utveckla och öva upp sin förmåga att berätta.

Muntligt berättande i flerspråkiga klassrum vänder sig till lärarstudenter och yrkesverksamma lärare i alla ämnen och skolformer samt till andra praktiker i pedagogisk verksamhet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Muntligt berättande i flerspråkiga klassrum
  2. +
  3. Stärk pedagogiken med estetiken : drama, bild och muntligt berättande i tematisk undervisning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stärk pedagogiken med estetiken : drama, bild o... av Eva Hallgren, Ewa Jacquet (häftad).

Köp båda 2 för 625 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna