Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
188
Utgivningsdatum
2015-04-09
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 10 mm
Vikt
398 g
SAB
Vpj
ISBN
9789144102665
Katastrofmedicinsk beredskap : att leda sjukvård på ett särskilt sätt (häftad)

Katastrofmedicinsk beredskap : att leda sjukvård på ett särskilt sätt

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2015-04-09
361
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Katastrofmedicinsk beredskap beskriver sjukvårdens katastrofmedicinska beredskap och utgår ifrån den nationella ledningsmodell som ligger till grund för hälso- och sjukvårdens respons på allvarlig händelse. Boken beskriver det nationella PS-konceptet kopplat mot landstingets tjänsteman i beredskap och den särskilda sjukvårdsledningens olika uppgifter på regional nivå och på mottagande sjukhus. Författarna tar också upp den gemensamma stab och ledningsmetodik som används av många aktörer inom krisberedskapssystemet. I det sista kapitlet beskrivs en praktisk tillämpning av både särskild sjukvårdsledning och stabsmetodik utifrån att en tågkrasch plötsligt har inträffat.

Syftet med boken är att stärka landstingens förmåga att hantera allvarlig händelse genom att visa på hur beredskapen behöver vara utformad för att på bästa sätt åstadkomma en kvalitetssäkrad respons på allvarliga händelser. Boken vänder sig till all personal som ingår i landstingens katastrofmedicinska beredskap samt till alla som studerar och undervisar i katastrofmedicin vid universitet och högskolor. Boken är kurslitteratur för konceptet PS - Prehospital Sjukvårdsledning och kan också med fördel läsas av sjukvårdens olika samverkande aktörer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Katastrofmedicinsk beredskap : att leda sjukvård på ett särskilt sätt
  2. +
  3. Akutsjukvård : omvårdnad och behandling vid akut sjukdom eller skada (bok + digital produkt)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Akutsjukvård : omvårdnad och behandling vid aku... av Jonas Wikström (häftad).

Köp båda 2 för 850 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »