Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
434
Utgivningsdatum
2016-12-13
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Dehlin, Ove (förf.)
Dimensioner
225 x 155 x 15 mm
Vikt
620 g
SAB
Vs
ISBN
9789144105550
Människans funktionella åldrande (häftad)

Människans funktionella åldrande

(4 röster)
Häftad,  Svenska, 2016-12-13
413
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Åldrandet är ett genetiskt bestämt tidsrelaterat förlopp som kan påverkas av omgivningsfaktorer. Åldersförändringarna innebär en fortlöpande försämring av olika funktioner som försämrar individens förmåga till överlevnad. Man kan ha olika definitioner av när åldrandet börjar. Boken fokuserar på den period då åldersbetingade funktionsförändringar blir mer påtagliga, alltså som regel åren efter de 50 eller 60. Generella aspekter på åldrandet belyses liksom åldersförändringar i olika organ och organsystem. I ett avslutande kapitel diskuteras hur åldrandet kan komma att te sig i framtiden. För att underlätta för icke-medicinskt orienterade läsare beskrivs den normala anatomin och den normala funktionen utförligt, för att sedan fokusera på de åldersrelaterade förändringarna.

Målgruppen för boken är alla som är intresserade av det mänskliga åldrandet sett ur en funktionell synpunkt. Det gäller läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, logopeder, kuratorer, omsorgspersonal av olika slag, liksom studerande inom dessa områden och en intresserad allmänhet. Boken bör i delar kunna komplettera gängse kurslitteratur inom olika områden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Människans funktionella åldrande
  2. +
  3. Nyckeln till din hälsa : självläkning med kinesisk medicin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nyckeln till din hälsa : självläkning med kines... av Diamantis Koukouvinos (inbunden).

Köp båda 2 för 552 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna