Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
851
Utgivningsdatum
2015-07-29
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
260 x 180 x 50 mm
Vikt
2286 g
SAB
Ufaa(x)
ISBN
9789144106939
Stadsträdslexikon (inbunden)

Stadsträdslexikon

(9 röster)
Inbunden Svenska, 2015-07-29
514
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Vikten av grönska i våra städer kan inte överskattas. Speciellt är vackra välmående träd en förutsättning för att såväl människor som djur ska trivas i de övrigt hårdgjorda miljöerna som staden annars representerar. De första och viktigaste stegen mot att kunna få dessa träd att utvecklas väl är att göra riktiga växtval samt få träden att bli vitala på den plats de planterats. Staden kan som växtplats vara oerhört utmanande och ställa nästa omöjliga krav på vegetationen, men i andra fall erbjuda alldeles förträffliga växtförhållanden där träden blir en viktig del i ett hållbart stadsbyggande.

Stadsträdslexikon är den andra delen av två volymer böcker som hjälper studenter och olika yrkeskategorier så som landskapsarkitekter, planerare, trädgårdsmästare och anläggare med vägledning i vilka olika situationer som kan uppstå i en stad och hur det påverkar trädanvändningen, vilka strategier olika träd är utrustade med och hur man kan dra nytta av dem i stadsmiljö samt hur man slutligen väljer rätt art eller sort för varje plats och funktion. Stadsträdslexikon är ett referensverk med över 1000 träd för stadens alla platser och situationer. Arterna finns här beskrivna i bokstavsordning från Abies alba till Zelkova serrata vad gäller allt väsentligt såsom odlingsvärde, utseende, naturliga ståndorter, ekologiska strategier etc. Stadsträdslexikon utgör tillsammans med första delen Träd i urbana landskap, som på djupet beskriver viktiga aspekter i stadsträdsanvändning, ett ovärderligt verktyg i arbetet att skapa livskraftiga trädbestånd och därmed hållbara och attraktiva städer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Stadsträdslexikon
  2. +
  3. Träd i urbana landskap

De som köpt den här boken har ofta också köpt Träd i urbana landskap av Henrik Sjöman, Johan Slagstedt, Johanna Deak Sjöman, Tom Ericsson, Allan Gunnarsson (häftad).

Köp båda 2 för 993 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Träd i urbana landskap

    Henrik Sjöman, Johan Slagstedt, Johanna Deak Sjöman, Tom Ericsson, Allan Gunnarsson

    Med rätt träd på rätt plats och situation är mycket vunnet. Vikten av grönska i våra städer kan inte överskattas. Speciellt är vackra välmående träd en förutsättning för att såväl människor som djur ska trivas i de övrigt hårdgjorda miljöerna som ...