Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
422
Utgivningsdatum
2016-01-11
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
250 x 175 x 25 mm
Vikt
904 g
SAB
Ucc
ISBN
9789144107585
Fysik i vardagen : 266 vardagsmysterier avslöjade över en kopp kaffe (häftad)

Fysik i vardagen : 266 vardagsmysterier avslöjade över en kopp kaffe

(5 röster)
Häftad, Svenska, 2016-01-11
479

Just nu 12% rabatt på allt! Använd kod JUNI6

Gäller alla köp över 299 kr, t.o.m. 7 juni. Villkor

 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Många av oss har säkert undrat över varför smörgåsen alltid faller med smöret neråt, varför himlen är blå, varför duschdraperiet alltid sugs in mot kroppen när man duschar eller varför det är så svårt att öppna frysen andra gången. Dessa och 262 andra frågor besvaras i denna bok.
Boken visar hur okomplicerad och intressant fysik kan vara. Den vänder sig till nyfikna personer som vill förstå hur vår omgivning fungerar utan att behöva använda sig av avancerad fysik. För att nå läsare som inte är så vana vid naturvetenskapliga texter, har författarna valt att skriva boken i romanform. I den nya upplagan finns roliga experiment som kan utföras i hemmiljö.
Boken rekommenderas som kurslitteratur på introducerande översikts kurser i fysik eller som inspirationskälla för fysiklärare. Den kan också med fördel användas som uppslagsverk eller för ren nöjesläsning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fysik i vardagen : 266 vardagsmysterier avslöjade över en kopp kaffe
 2. +
 3. Förskolans naturvetenskap i praktiken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förskolans naturvetenskap i praktiken av Bodil Sundberg, Sofie Areljung, Karin Due, Christina Ottander, Britt Tellgren (häftad).

Köp båda 2 för 799 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • ABC-bok för fysiknyfikna

  Petter Minnhagen, Patrik Norqvist, Krister Wiklund

  Hjärnmassage i bild och text för läsare mellan 12 och 100 år. Ett naturvetenskapligt alternativ till "Far ror och mor är rar". Frågor som "Hur sant är sant?", "Hur stort är stort?", "Hur tomt är tomt?", &quo...

 • Balthazars droppar

  Patrik Norqvist

  Kriminalkommissarie Albin Helmersson blir svårt sjuk av en virussjukdom som visar sig härstamma från ett biologiskt stridsmedel. Enda chansen för honom att överleva är en benmärgstransplantation från en nära släkting. Men då Albin som spädbarn und...