Om krig och fred : en introduktion till freds- och konfliktstudier (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
381
Utgivningsdatum
2017-08-14
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
245 x 173 x 23 mm
Vikt
832 g
SAB
Obba
ISBN
9789144115740
Om krig och fred : en introduktion till freds- och konfliktstudier (häftad)

Om krig och fred : en introduktion till freds- och konfliktstudier

Häftad Svenska, 2017-08-14
410
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Hur kan vi förstå uppkomsten och konsekvenserna av dagens konflikter? Vad kan göras för att förhindra att de bryter ut? Och hur kan pågående konflikter lösas på ett sätt som skapar varaktig fred? I denna breda grundbok presenteras centrala frågeställningar och analytiska perspektiv på krig, terrorism, konflikthantering och konfliktlösning, samt fredsbyggande och utveckling. Boken innehåller också illustrativa fallanalyser - allt ifrån första världskriget, kriget i Afghanistan, konflikthantering i Afrika, svensk säkerhetspolitik och försoningsprocesser i Bosnien-Hercegovina till fredsbyggande insatser i Palestina.
I denna andra upplaga har samtliga kapitel uppdaterats och tre nyskrivna kapitel, som behandlar terrorism, religionens betydelse för konfliktlösning och fred samt fred och säkerhet ur ett jämställdhetsperspektiv, har tillkommit.
Freds- och konfliktstudier har en flervetenskaplig karaktär, vilket i boken återspeglas i de olika kapitelbidragen och författarnas akademiska bakgrund. Boken vänder sig till de som är intresserade av frågor om krig och fred samt studenter vid universitet och högskolor som möter ämnet freds- och konfliktstudier för första gången.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Om krig och fred : en introduktion till freds- och konfliktstudier
  2. +
  3. Björn Hettne : freds- och utvecklingsforskare i takt med tiden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Björn Hettne : freds- och utvecklingsforskare i... av Hans Abrahamsson (häftad).

Köp båda 2 för 599 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna