Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
106
Utgivningsdatum
2018-07-24
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 5 mm
Vikt
215 g
SAB
Emk
ISBN
9789144120898
En skola att längta till : elever med omfattande frånvaro (häftad)

En skola att längta till : elever med omfattande frånvaro

Häftad Svenska, 2018-07-24
198
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Antalet elever med problematisk (eller omfattande) frånvaro, så kallade hemmasittare, ökar för varje år. Samtidigt upplever allt fler elever en ökande stress i skolan. Något måste göras för att vända utvecklingen.

I boken beskrivs två projekt som har genomförts i Mölndal med målet att minska frånvaron och att få tillbaka hemmasittare till skolan. Några förhållningssätt visade sig vara av stor betydelse. En god relation med respekt för elevens integritet, förståelse för att alla elever är olika, utnyttjande av digitala verktyg och en anpassad lärmiljö utifrån varje elevs behov är centrala faktorer i denna bok.
Förhoppningen är att boken ska ge inspiration och idéer till hur vi förebygger frånvaro och utanförskap och skapar en skola som passar alla. En skola att längta till! En skola att längta till vänder sig till blivande och verksamma lärare, special lärare/specialpedagoger, skolchefer/skolledare, elevassistenter och övrig skolpersonal men kan även läsas av föräldrar och andra som är intresserade av skolutveckling och coachning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En skola att längta till : elever med omfattande frånvaro
  2. +
  3. Goda lärmiljöer för barn

De som köpt den här boken har ofta också köpt Goda lärmiljöer för barn av Grethe Kragh-Müller, Frans Ørsted Andersen, Louise Veje Hvitved, Tanja Kragh-Müller, Daniela Cecchin (häftad).

Köp båda 2 för 530 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »