Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
400
Utgivningsdatum
2019-06-05
Upplaga
4
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
224 x 155 x 20 mm
Vikt
570 g
ISBN
9789144126777
Våldsutsatta kvinnor - - samhällets ansvar (häftad)

Våldsutsatta kvinnor - - samhällets ansvar

Häftad Svenska, 2019-06-05
399
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Mäns våld mot kvinnor är ett allvarligt och omfattande samhällsproblem som påverkar kvinnors hela livssituation. Kunskap om våldets konsekvenser är nödvändigt för att kunna ge ett bra bemötande och omhändertagande av kvinnor utsatta för våld och för att kunna arbeta förebyggande för att motverka våldet.

Våldsutsatta kvinnor ger grundläggande kunskap om våld mot kvinnor och beskriver berörda myndigheters ansvar, ideella organisationers arbete och mediebilden av våld mot kvinnor. Läroboken vänder sig till universitets- och högskolestuderande, redan yrkesverksamma och ideellt engagerade som vill vidareutbilda sig inom kunskapsområdet.

Nationellt centrum för kvinnofrid (NCK) är ett kunskaps- och resurscentrum vid Uppsala universitet som på regeringens uppdrag arbetar med att höja kunskapen på nationell nivå om mäns våld mot kvinnor och utveckla metoder för omhändertagande av våldsutsatta kvinnor. NCK driver även Kvinnofridslinjen, en nationell stödtelefon för våldsutsatta kvinnor, och en patientmottagning vid Akademiska sjukhuset.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Våldsutsatta kvinnor - - samhällets ansvar
  2. +
  3. Utsatthet, marginalisering och utanförskap

De som köpt den här boken har ofta också köpt Utsatthet, marginalisering och utanförskap av Lis-Bodil Karlsson, Kirsti Kuusela, Ulla Rantakeisu (häftad).

Köp båda 2 för 822 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Våldsutsatta kvinnor - - samhällets ansvar