Lyft språket, lyft tänkandet - Språk och lärande (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
264
Utgivningsdatum
2018-08-16
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
17 x 231 x 166 mm
Vikt
545 g
SAB
Eabf.0761,428.00712
ISBN
9789144128955

Lyft språket, lyft tänkandet - Språk och lärande

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2018-08-16
368
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Djup förståelse, kritiskt tänkande, goda ämneskunskaper och god behärskning av skolspråket är vad vi vill att alla elever ska uppnå. Utmaningen är att hitta undervisningssätt som hjälper alla i klassen att nå dessa mål. I Lyft språket, lyft tänkandet presenterar Pauline Gibbons en interaktiv didaktik som ger andraspråkselever stöd på den nivå som motsvarar våra högt ställda förväntningar. Här beskriver hon hur man planerar en fokuserad, litteracitetsorienterad och ämnesbaserad undervisning som på en och samma gång kan vara både kognitivt utmanande och stöttande.

Gibbons lyfter fram ett antal avgörande punkter i undervisningen, exempelvis arbete med lässtrategier, ökad säkerhet i det egna skrivandet, interaktion i klassrummet för att göra nya begrepp begripliga och att gå från det muntliga till det skriftliga. Boken innehåller en mängd exempel på fördjupande övningar samt uppgifter som kan användas i olika ämnen och som stöder alla elevers lärande. Lyft språket, lyft tänkandet vänder sig till ämneslärare i grundskola och gymnasium och passar för såväl fortbildning som grundläggande lärarutbildning. Lyft språket, lyft tänkandet ges numera ut av Studentlitteratur. Denna tredje upplaga innehåller inga förändringar av innehållet jämfört med den andra upplagan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lyft språket, lyft tänkandet - Språk och lärande
  2. +
  3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 597 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Pauline Gibbons