Förtroendefullt samarbete - - att bygga långsiktiga relationer (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
332
Utgivningsdatum
2021-01-27
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Katarina Trodden, Emily Wigelius
SAB
Doka
ISBN
9789144139807
Förtroendefullt samarbete - - att bygga långsiktiga relationer (häftad)

Förtroendefullt samarbete - - att bygga långsiktiga relationer

Häftad Svenska, 2021-01-27
423
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Ingen når i dag framgång på egen hand. Förmågan att forma allianser, samarbeta och bygga långsiktiga relationer är en nödvändig framgångsfaktor.

Förtroendefullt samarbete hjälper dig att förhandla vid intressemotsättningar och att utveckla din kompetens i att förebygga och lösa konflikter. Boken tar upp Will Schutz välkända FIRO-teori, som förklarar hur våra inbördes relationer fungerar. Teorin identifierar tre dimensioner av mänskligt beteende: Tillhöra, Kontroll och Öppenhet. Genom att bli mer medveten om dina försvarsbeteenden och rädslor kan du minska din rigiditet och utveckla dina relationer.

Verkligt samarbete börjar inom individen. Förmågan till problemlösning är central. I boken lär författarna dig att förhandla och lösa konflikter med en mycket effektiv metod: intressebaserad problemlösning. Det är en av de fem färdigheter du behöver för att lösa problem i relationer.

De andra fyra är vilja till samarbete, öppenhet, personligt ansvar samt självkännedom och att förstå andra.

I den nya upplagan har den Rosa zonen tillkommit vid sidan av Röd och Grön zon. Den Rosa zonen symboliserar en företagskultur präglad av konflikträdsla och passivt aggressiva beteenden. Metaforen Röd, Rosa och Grön zon är ett slagkraftigt budskap i hur man skapar ett klimat av förtroendefullt samarbete.

Boken innehåller också nya utvärderingsdata om effekterna av programmet som visar hur effektivt det är att använda sig av ett förtroendefullt samarbete för att bygga långsiktiga goda relationer och skapa en samarbetsinriktad företagskultur.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Förtroendefullt samarbete - - att bygga långsiktiga relationer
  2. +
  3. HR-transformation på svenska : om organisering av HR-arbete

De som köpt den här boken har ofta också köpt HR-transformation på svenska : om organisering ... av Anders Boglind, Freddy Hällsten, Per Thilander (häftad).

Köp båda 2 för 804 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Radical Collaboration

    James W Tamm, Ronald J Luyet

    The second edition of the essential guide, updated with new research and observations to help twenty-first century organizations create models for effective collaboration. Collaborative skills have never been more important to a company's success ...