Skolbibliotek och lärande (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
198
Utgivningsdatum
2021-10-07
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Hultgren, Frances (red.) / Johansson, Monika (red.)
SAB
Ea,Ab.06
ISBN
9789144141749
Skolbibliotek och lärande (häftad)

Skolbibliotek och lärande

Häftad Svenska, 2021-10-07
350
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Skolbibliotek diskuteras för närvarande flitigt på olika arenor som politik och skola liksom i biblioteksvärlden. Den avgörande frågan gäller: Hur och med vad bidrar skolbiblioteksverksamhet till elevernas lärande? Vad vet vi om detta utifrån forskning och beprövad erfarenhet?

Denna bok är den första i sitt slag i Sverige, en sammanhängande kursbok för akademiska studier om skolbiblioteksverksamhet. Bokens titel, Skolbibliotek och lärande, markerar dess inriktning mot skolbibliotekens kärnverksamheter, läsning, lärande och undervisning för medie- och informationskunnighet. Boken placerar skolbibliotek i en politisk, pedagogisk och institutionell kontext. Den presenterar omfattande svensk och internationell forskning som relateras till professionell skolbiblioteksverksamhet. Skolbibliotekariers kompetens diskuteras utförligt.

Bokens huvudsakliga målgrupp är studenter i biblioteks- och informationsvetenskap. Den är också relevant som kurslitteratur i lärarutbildningar samt för yrkesverksamma bibliotekarier, lärare, skolledare och andra beslutsfattare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skolbibliotek och lärande
  2. +
  3. Mot samma mål - Skolbibliotek i undervisningen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mot samma mål - Skolbibliotek i undervisningen av Maria Heimer, Monika Staub Halling (häftad).

Köp båda 2 för 721 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »