Skolbibliotek och lärande (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
198
Utgivningsdatum
2021-10-07
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Hultgren, Frances (red.) / Johansson, Monika (red.)
Dimensioner
15 x 218 x 152 mm
Vikt
365 g
SAB
Ea,Ab.06
ISBN
9789144141749

Skolbibliotek och lärande

Häftad,  Svenska, 2021-10-07
362
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Skolbibliotek diskuteras för närvarande flitigt på olika arenor som politik och skola liksom i biblioteksvärlden. Den avgörande frågan gäller: Hur och med vad bidrar skolbiblioteksverksamhet till elevernas lärande? Vad vet vi om detta utifrån forskning och beprövad erfarenhet?

Denna bok är den första i sitt slag i Sverige, en sammanhängande kursbok för akademiska studier om skolbiblioteksverksamhet. Bokens titel, Skolbibliotek och lärande, markerar dess inriktning mot skolbibliotekens kärnverksamheter, läsning, lärande och undervisning för medie- och informationskunnighet. Boken placerar skolbibliotek i en politisk, pedagogisk och institutionell kontext. Den presenterar omfattande svensk och internationell forskning som relateras till professionell skolbiblioteksverksamhet. Skolbibliotekariers kompetens diskuteras utförligt.

Bokens huvudsakliga målgrupp är studenter i biblioteks- och informationsvetenskap. Den är också relevant som kurslitteratur i lärarutbildningar samt för yrkesverksamma bibliotekarier, lärare, skolledare och andra beslutsfattare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skolbibliotek och lärande
  2. +
  3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 591 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »