Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2021-01-27
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Ea:b,Emia
ISBN
9789144142203
Den vetenskapande läraren : en handbok för forskning i skola och förskola (häftad)

Den vetenskapande läraren : en handbok för forskning i skola och förskola

Häftad Svenska, 2021-01-27
392
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Tänk dig läraren som en av de främsta producenterna av utbildningsforskning. Det är en tilltalande tanke. Men forskning är svårt, och de metoder som finns att tillgå är många gånger väldigt komplicerade och därmed besvärliga att tillämpa. I andra fall är metoderna så förenklade att det är tveksamt om resultatet kan kallas forskning.

För att överbrygga utmaningar med lärares egna vetenskapande har forskare på Chalmers tagit fram en konkret metod - värdeskapande vetenskapande - som beskrivs i den här boken. Metoden är anpassad för att kunna användas av lärare inom ramen för skolors och förskolors kollegiala utvecklingsarbete, utan extern forskares hjälp. Kvaliteten i tillvägagångssätten, inte minst i det viktiga analysarbetet, erhålls i stället via väl beskrivna procedurer, formulär och andra former av underlag. Dessutom förklarar författaren, på ett tillgängligt sätt, det vetenskapliga arbetets grund och begrepp samt ger en översikt över olika metoder.

Ett trettiotal olika skolhuvudmän runt om i Sverige har under åtta års tid deltagit i det forskningsprogram som ligger till grund för den här boken och dess metod. Boken riktar sig främst till lärare och olika typer av lärledare i förskola och skola. Även skolledare, specialpedagoger, kvalitetschefer och skolchefer kan ha stor nytta av de insikter som boken erbjuder.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den vetenskapande läraren : en handbok för forskning i skola och förskola
  2. +
  3. Strategier och förändringsmyter : ett organiseringsperspektiv på skolutveckling och lärares arbete

De som köpt den här boken har ofta också köpt Strategier och förändringsmyter : ett organiser... av Pär Larsson, Jan Löwstedt (häftad).

Köp båda 2 för 806 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Martin Lackéus