Pandemier och epidemier : från kolera till covid-19 i ett tvärvetenskapligt perspektiv (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
191
Utgivningsdatum
2020-08-17
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Veba
ISBN
9789144142692
Pandemier och epidemier : från kolera till covid-19 i ett tvärvetenskapligt perspektiv (häftad)

Pandemier och epidemier : från kolera till covid-19 i ett tvärvetenskapligt perspektiv

(1 röst)
Häftad, Svenska, 2020-08-17
244
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Pandemier och epidemier tar ett nytt grepp om ämnet infektionsepidemiologi. Den förhärskande synen använder ett biomedicinskt perspektiv och ser området som en medicinsk och mikrobiologisk disciplin. I den här boken hävdar författaren i stället att infektionsepidemiologin lika mycket är ett samhällsvetenskapligt och ekologiskt forskningsområde. Särskilt pandemier kräver en bred tvärvetenskaplig ansats för att förstås. Inte bara virus eller bakterier, utan även ekologisk och fysisk miljö, samhällsomvandlingar och människors uppfattningar och handlingar påverkar hur pandemier och epidemier uppstår och försvinner. Kunskap om dessa områden är en förutsättning för att förstå ämnet.

Genom att följa tre historiska pandemier och den pågående coronapandemin illustreras bakgrunden, de komplexa orsakssambanden och människors olika tolkningar av händelserna. Utifrån dessa historier tar Pandemier och epidemier ett steg ut i världen för att skapa ett sammanhang av fattigdom, ojämlikhet, miljöförstöring och klimatförändringar. Pandemier är inte naturkatastrofer, de är en del av antropocen - den era där mänskliga handlingar utgör den främsta drivkraften som omformar planeten.

Boken vänder sig främst till studenter inom områdena medicin, epidemiologi och folkhälsovetenskap, medicinsk sociologi och medicinsk humaniora, men lämpar sig även för beslutsfattare inom folkhälsoområdet och en intresserad allmänhet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Pandemier och epidemier : från kolera till covid-19 i ett tvärvetenskapligt perspektiv
  2. +
  3. Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin, oxytocin, serotonin, kortisol, endorfin, testosteron

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin... av David J P Phillips (kartonnage).

Köp båda 2 för 463 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »