Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
245
Utgivningsdatum
2020-11-26
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
ISBN
9789144151281
Språkinriktad undervisning - - en handbok (häftad)

Språkinriktad undervisning - - en handbok

(1 röst)
Häftad Svenska, 2020-11-26
374
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
I många klassrum finns idag elever med flerspråkig bakgrund. Undervisningen i skolans ämnen sker emellertid mest på svenska. Hur klarar skolan utmaningen att ge ämnesundervisning av hög kvalitet när det finns så stora skillnader i elevernas behärskning av svenskan? Vilka möjligheter ges eleverna att nå kunskapsmålen? Och vilka verktyg kan skolan ge lärare i alla ämnen och program för att göra undervisningen både mer effektiv, stimulerande och utmanande?

Författarna visar hur ämneslärare kan fördjupa sin förståelse av sambandet mellan språk och lärande och varför detta är nödvändigt. Genom handfasta exempel och tydliga beskrivningar ger boken stöd till att utforma ämnesundervisningen på ett språkutvecklande sätt, från planering och förberedelser till genomförande och utvärdering.

Boken riktar sig till lärarstudenter och ämneslärare som vill stötta sina elever i förvärvandet av det språk de behöver för att utveckla sina ämneskunskaper. Boken kan också användas i arbetslag för kunskapsdiskussioner om bl.a. bedömningskriterier och för att främja ämnesövergripande arbetssätt.

Språkinriktad undervisning ges numera ut av Studentlitteratur AB.Denna tredje upplaga innehåller dock inga förändringar av innehållet jämfört med den andra upplagan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Språkinriktad undervisning - - en handbok
  2. +
  3. Uttalsboken : svenskt uttal i praktik och teori

De som köpt den här boken har ofta också köpt Uttalsboken : svenskt uttal i praktik och teori av Håkan Rosenqvist (häftad).

Köp båda 2 för 703 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »