Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2022-01-20
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Johansson, Cecilia (förf.) / Sundberg Kimhag, Kia (förf.) / Lindgren, Ann-Charlotte (förf.) / Nyberg, Josefina (förf.) / Olsson, Karin (förf.) / Svärd, Ann-Charlotte (förf.) / Westman Andersson, Gunilla (red.) / Swärd, Ann-Katrin (red.)
ISBN
9789144151830
Specialpedagogisk verksamhet - - för ALLA barn i förskolan (häftad)

Specialpedagogisk verksamhet - - för ALLA barn i förskolan

Häftad,  Svenska, 2022-01-20
320

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Specialpedagogik i förskolan är ett område som ännu inte har fått lika mycket fokus i litteraturen som specialpedagogik i skolan, men som här får en helt egen bok. Det är framför allt i förskolan som tidigt stöd kan sättas in för att förebygga senare lärandesvårigheter och skapa förutsättningar för en bra start i det livslånga lärandet.

I den inkluderande förskolan blir specialpedagogisk kompetens och systematiskt kvalitetsarbete viktigt och boken lyfter detta ur olika perspektiv. Utifrån vetenskap och beprövad erfarenhet får läsaren ta del av exempel på vad särskilt stöd och positiva lärmiljöer kan innebära i arbetet med barns utveckling och lärande. Betydelsen av samverkan i förskolan och samverkan med vårdnadshavare belyses och i exemplet Förskolan Villekulla beskrivs det närmare hur förskoleverksamheten arbetar inkluderande för att möta alla barn. Boken tar även upp den inkluderande förskolan i ett internationellt perspektiv med en europeisk jämförelse.

Specialpedagogisk verksamhet - för ALLA barn i förskolan riktar sig till personal i förskolan, olika lärarutbildningar och andra närliggande verksamheter samt vårdnadshavare och till alla andra som har intresse av att lära sig mer om hur förskolan kan möta barns varierande behov.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Specialpedagogisk verksamhet - - för ALLA barn i förskolan
  2. +
  3. Specialpedagogik i förskola : grundläggande huvudsaker och reflekterande djupdykningar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Specialpedagogik i förskola : grundläggande huv... av Linda Palla (häftad).

Köp båda 2 för 659 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna