Autentisk : om självkännedom, självbestämmande och autentiskt liv (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2023-01-18
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
13 x 201 x 150 mm
Vikt
420 g
SAB
Doga
ISBN
9789144153278

Autentisk : om självkännedom, självbestämmande och autentiskt liv

Häftad,  Svenska, 2023-01-18
363
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Varför är vissa människor mer autentiska än andra? När är man sitt sanna själv? Hur formas autenticitet? I västvärlden i dag kan individen i större utsträckning än någonsin tidigare bestämma över sin identitet och fatta beslut om sitt liv. Detta skapar ett behov av ökad självkännedom och autenticitet. Denna bok handlar om hur individer kan öka sin självkännedom, stärka sin identitet och leva ett mer autentiskt liv.

Den teoretiska delen av boken inleds med ett historiskt perspektiv på autenticitet som samhällsideal i västerländska demokratier. Därefter följer en genomgång av psykologisk forskning om autenticitet, med fokus på bland annat autentisk personlighet, autentiska motiv och autentiska relationer. I den kliniska delen presenteras olika teorier som bidragit till förståelsen av autenticitetsproblematik inom psykoterapi. Vidare visas hur den psykologiska kunskapen om autenticitet kan användas vid behandling av autenticitetsproblem hos en patient. Olika interventioner för ökad självkännedom, stärkt identitet och ett mer autentiskt liv presenteras.

Boken vänder sig till studenter inom psykologi och andra ämnen som berör identitetsproblematik, men även till yrkesverksamma psykologer, psykoterapeuter, socionomer, pedagoger samt yrkesverksamma inom vården. Boken är även läsvärd för dig som är intresserad av begreppet autenticitet och som vill bli mer autentisk.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Autentisk : om självkännedom, självbestämmande och autentiskt liv
  2. +
  3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 592 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Irena Makower