Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Ordförandens nya roll
Antal sidor
143
Utgivningsdatum
2012-11-09
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
216 x 155 x 11 mm
Vikt
308 g
SAB
Bi,Qbab
ISBN
9789147098866
Ordförandens nya roll : konsten att leda en värdeskapande styrelse (inbunden)

Ordförandens nya roll : konsten att leda en värdeskapande styrelse

Inbunden Svenska, 2012-11-09
378
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
I en alltmer komplex och snabbrörlig omvärld ökar kraven på ett effektivt styrelsearbete i såväl stora som små verksamheter. Förändringsberedskapen måste vara stor och styrelsen måste aktivt bidra till att skapa värde i bolaget.
I Ordförandens nya roll får du som styrelseordförande många konkreta råd och tips om hur du på bästa sätt kan utveckla styrelsearbetet för att skapa konkurrensfördelar för bolaget. Styrelsen behöver en ordförande som fungerar som en ledare för styrelseteamet och som dessutom är spindeln i nätet för en rad andra intressenter i och kring bolaget - en kraftig förändring bort från den traditionella ordningsmannarollen.

Läs mer
Ordförandens nya roll ger med sin enkla och tydliga struktur stöd till bolagsstyrelser, framförallt onoterade bolag, som vill arbeta med värdeskapande och därmed förbättra bolagets konkurrenskraft.
Boken är indelad i tre delar:
• Styrelseordförandens förändrade roll
• En styrelseordförandes dilemman
• Styrelseordförandens roll i praktiken
Boken vänder sig förutom till styrelseordförande också till ägare, VD:ar, styrelseledamöter och andra som är involverade i styrelsearbete och i utvecklingen av framförallt onoterade bolag.

Om författarna
Sophie Persson är professionell styrelsearbetare och styrelsetränare. Hon har också mångårig erfarenhet som företagsledare. Genom sitt engagemang i olika branscher, internationellt och lokalt, som egen företagare och anställd VD och som styrelseledamot har Sophie idag ett brett nätverk som sträcker sig över alla idag yrkesverksamma åldrar. Medlem av StyrelsePoolen.
Bertil Fredriksson har erfarenhet som VD i flera bolag och arbetar sedan 20 år på heltid med styrelseuppdrag i medelstora, främst ägarledda bolag, företrädesvis som ordförande. Han är också grundare till StyrelsePoolen som är ett nationellt nätverk av styrelseproffs. Hans erfarenhet av ägarledda bolag är bred och djup. Han har dessutom stor erfarenhet av att utbilda i styrelsearbete.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ordförandens nya roll : konsten att leda en värdeskapande styrelse
  2. +
  3. Mötesräddaren : 28 konkreta metoder som stimulerar hjärnan till kreativa och effektiva möten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mötesräddaren : 28 konkreta metoder som stimule... av Fredrik Bauer, Karin Hedén (spiral).

Köp båda 2 för 647 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »