Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Alkoholberoende
Antal sidor
264
Utgivningsdatum
2012-01-10
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 170 x 14 mm
Vikt
450 g
SAB
362.292,Ohia
ISBN
9789147099634
Alkoholberoende :  diagnos, komplikationer och behandling (häftad)

Alkoholberoende : diagnos, komplikationer och behandling

Häftad Svenska, 2012-01-10
325
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Alkoholens roll i olika sociala sammanhang och umgängesformer är många gånger självklart och ifrågasätts sällan. Vi tar ofta ett glas vin till fredagsmiddagen, en nubbe till sillen på midsommar, en öl med arbetskamraterna efter jobbet... Men när och hur utvecklas en icke-skadlig alkoholkonsumtion till missbruk eller beroende? Vad händer med kropp och själ?

Läs mer
Alkoholberoende - en folksjukdom ur sjukvårdsperspektiv är en kortfattad klinisk handbok som fokuserar på diagnostik i utvecklingen från riskkonsumtion till missbruk och beroende. Boken redogör för olika metoder och instrument vid beroendediagnostik, de olika abstinensfaserna, återfallsprevention och behandling vid alkoholberoende. Den presenterar också de neurologiska, psykiatriska och somatiska komplikationer som kan uppstå vid ett missbruk. Varje kapitel avslutas med ett patientfall som illustrerar olika typer av diagnostikproblematik. Samtliga fall åtföljs av ett svarsförslag och ett addendum.
Innehållet i Alkoholberoende - en folksjukdom ur sjukvårdsperspektiv bygger på erfarenheter från det kliniska arbetet vid Beroendecentrum i Malmö. Boken riktar sig framför allt till sjukvårdspersonal som är under utbildning eller har kontakt med alkoholpatienter, och till dem som är intresserade av alkoholens roll i patientarbetet.

Om författarna
Författaren Bengt Sternebring har 35 års erfarenhet av beroendesjukdomar och har under de senaste 20 åren varit verksamhetschef och överläkare vid Beroendecentrum Malmö, Skånes Universitetssjukhus Malmö. Han är dessutom sedan ett kvarts sekel sekreterare i Svensk förening för Beroendemedicin, som är en intresseförening inom Sveriges Läkarförbund och Svenska Läkaresällskapet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Alkoholberoende :  diagnos, komplikationer och behandling
  2. +
  3. Patientsäkerhetslagen : en kommentar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Patientsäkerhetslagen : en kommentar av Lars-Åke Johnsson (häftad).

Köp båda 2 för 828 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »