Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Utvecklingspsykologiska perspektiv på barns uppväxt
Antal sidor
250
Utgivningsdatum
2014-08-13
Upplaga
2
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 170 x 10 mm
Vikt
439 g
SAB
Dofa
ISBN
9789147111558
Utvecklingspsykologiska perspektiv på barns uppväxt (häftad)

Utvecklingspsykologiska perspektiv på barns uppväxt

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2014-08-13
349
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I Utvecklingspsykologiska perspektiv på barns uppväxt visar Leif Askland och Svein Ole Sataøen nya sätt att närma sig en förståelse av små barns utveckling. Författarna presenterar aktuella teorier och forskning om barns utveckling, lek, lärande och bildning. Boken är en källa till kunskap om barns utveckling och samspel i sin helhet, från födseln till skolstarten.

Läs mer
Innehållet är organiserat efter livsteman som representerar de stora mänskliga utmaningar som barn möter under uppväxten. Hur barn upplever sig själva, sampel med andra och omvärlden i övrigt behandlas grundligt i en pedagogisk kontext. Boken ger förskolläraren användbara redskap för att kunna dokumentera barns utveckling och välbefinnande. Den ger en bakgrund för att kunna analysera och kritiskt reflektera över professionella och etiska utmaningar i samband med pedagogiskt arbete med barns utveckling, lek, lärande och bildning.
Denna andra upplaga av boken innehåller ny forskning och har delvis fått en ny disposition.
Boken riktar sig främst till blivande och yrkeverksamma lärare på förskolenivå.

Om författarna
Leif Askland är högskolelektor vid Högskolan i Oslo och Akershus, fakultet for lärarutbildning och internationella studier. Svein Ole Sataøen är förste amanuens i pedagogik vid Högskolan i Bergen, avdelning for lärarutbildning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Utvecklingspsykologiska perspektiv på barns uppväxt
  2. +
  3. Anknytning i förskolan : vikten av trygghet för lek och lärande

De som köpt den här boken har ofta också köpt Anknytning i förskolan : vikten av trygghet för... av Malin Broberg, Birthe Hagström, Anders Broberg (inbunden).

Köp båda 2 för 698 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Utvecklingspsykologiska perspektiv på barns uppväxt. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Bra kurslitteratur
    Lillian (Stockholm), 3 januari 2018

    Lätt att läsa och omfattande när det kommer till olika teoretiker. Många begrepp med beskrivning och tydliga rubriker och uppbyggelse av litteraturen.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Utvecklingspsykologiska perspektiv på bar...