Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Aktivitet vid demenssjukdom
Antal sidor
167
Utgivningsdatum
2013-11-11
Upplaga
1
Förlag
Liber
Översättare
Kristina Olsson, Inger Bolinder-Palmér
Dimensioner
210 x 148 x 10 mm
Vikt
223 g
SAB
Vefa,616.83
ISBN
9789147114030
Aktivitet vid demenssjukdom : en praktisk vägledning (häftad)

Aktivitet vid demenssjukdom : en praktisk vägledning

Häftad Svenska, 2013-11-11
231
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Avsikten med denna bok är att försöka bidra till ökad kunskap hos personer som arbetar med demenssjuka, speciellt de som arbetar på fältet inom vård- och omsorgsboenden eller t.ex. som anhörigvårdare i det egna hemmet, samt hos studerande vid alla utbildningar som rör omvårdnad av personer med demens. Ett flertal problem som kan påverka rörelseförmågan är kopplade till bemötande och kan med fördel hanteras genom att använda effektiv kommunikation. Andra situationer bör bedömas och lösas i samråd med medicinskt utbildad person. Boken ger därför ett antal enkla strategier för att övervinna olika utmaningar - från förflyttningar till då personen med demens ägnar sig åt idrott eller en fritidsaktivitet.

Läs mer
Rosemary Oddy har i många år varit engagerad inom geriatrisk rehabilitering och vård av demenssjuka. När Rosemary konfronterades med den sedan länge etablerade uppfattningen att personer med demens inte kan förstå, utvecklade hon successivt kommunikationsmetoder som gjorde det möjligt för personer med demens att agera när hon uppmanade dem att utföra rörelser.

Om författarna
Rosemary Oddy har bland annat lett kommunal fysioterapiverksamhet inom psykiatri, och ägnat stora insatser åt aktiviteter kopplade till undervisning både i sitt hemland och utomlands.
Översättning: Kristina Olsson och Inger Bolinder-Palmér
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Aktivitet vid demenssjukdom : en praktisk vägledning
  2. +
  3. Bättre demensvård NU! : hur du förbättrar den dagliga vården och omsorgen för personer med demenssjukdom

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bättre demensvård NU! : hur du förbättrar den d... av Margareta Skog (häftad).

Köp båda 2 för 440 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »