Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Studentens skrivhandbok
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2015-01-22
Upplaga
3
Förlag
Liber
Dimensioner
211 x 148 x 11 mm
Vikt
254 g
SAB
Aef
ISBN
9789147114085
Studentens skrivhandbok (häftad)

Studentens skrivhandbok

(15 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2015-01-22
381
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Studentens skrivhandbok Kan levereras innan julafton
Studentens skrivhandbok vänder sig till dig som är ny på högskolan eller universitetet. Kanske kommer du direkt från gymnasiet, kanske har du varit ute och arbetat några år. Här får du hjälp att komma underfund med vad, hur och varför man skriver på högskolan. Framför allt handlar boken om det skrivande du kommer att ägna dig åt de första terminerna.

Här får du veta vad lärarna kan mena när de ber dig diskutera eller redogöra i en text och varför den akademiska stilen är som den är. Du får också veta hur du kan göra när du ska skriva tillsammans med andra och hur arbetsprocessen kan se ut när du skriver på egen hand.

Boken innehåller praktiska råd när det gäller stilen och språket i din text, hur du refererar till källor, hur du granskar och redigerar det du ska lämna in och mycket mer.

Denna nya upplaga av Studentens skrivhandbok innehåller flera helt nya kapitel och presenterar ett annat synsätt än tidigare upplagor. Fokus ligger på vad man gör i en akademisk text.

Om författarna
Bokens författare har många års erfarenhet av forskning om och undervisning i skrivande på högskolenivå

Sagt om boken
"[...] Boken riktar sig främst mot de nya som börjar på högskola och universitet och skall ge sig i kast med det akademiska skrivandet, men den kan med fördel även till exempel användas som komplement och förstärkning i svenskundervisningen på gymnasienivå. Studentens skrivhandbok är i sin helhet en behändig och praktisk handbok inom sitt område, väl disponerad och lätt överblickbar." BTJ häftet nr 8, 2015 Lektör Henric Ahlgren.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Studentens skrivhandbok
 2. +
 3. Att skriva examensarbete inom utbildningsvetenskap

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att skriva examensarbete inom utbildningsvetenskap av Staffan Stukát (häftad).

Köp båda 2 för 730 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Studentens skrivhandbok. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Särskilt bra för nya studenter
  Lina, 7 september 2021

  Pedagogisk och lättförståelig, hjälper studenter att komma över tröskeln till universitetsstudiernas högre krav på skrivandet. Bra exempel att jämföra för att förstå det akademiska tänket.

 2. Nyblivna högskole och universitet studenter
  Bella, 16 juli 2021

  Bra bok för de som just börjat studera på högskola eller universitet. Vi fick boken som en del av vår kurslitteratur under vår fjärde termin på universitet och då var boken inte lika värdefull tyvärr!

 3. Kurshandbok med kvalitéer
  Kjell R Johansson, 27 april 2018

  Ett gott komplement för att ge mångsidighet åt till exempel Olga Dysthes lärande kurslitteratur inom akademiskt skrivande på svenska. Ger kortfattat och enkelt en grundplattform att utvecklas från. Rekommenderas för intresserade gymnasister eller studenter inför sin första uppsats eller skrivna arbete.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna