Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Skriv populärvetenskapligt
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2014-04-16
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 148 x 7 mm
Vikt
196 g
SAB
Aef
ISBN
9789147114399

Skriv populärvetenskapligt

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2014-04-16
372
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Skriv populärvetenskapligt ger dig de verktyg du behöver för att kunna skriva så att fler än experterna förstår, utan att ge avkall på kvaliteten. Boken sammanfattar de viktigaste språkliga metoderna som gör att du kan skriva begripligt. Du får också en inblick i vilka metoder som fungerar för att berätta en historia - så att läsaren kommer ihåg den.

Texter om vetenskap kan vara spännande som en thriller, men en forskningstext kan också få läsaren att tappa intresset. I värsta fall får den läsaren att känna sig dum. I boken berättar välkända forskare, författare och redaktörer hur de gör för att väcka intresse och engagemang.

Om författarna
Birgita Klepke och Susanne Rydell är journalister och skriver populärvetenskapligt för flera webbplatser och tidskrifter. De leder också skrivutbildningar för forskare, experter och kommunikatörer.

Sagt om boken
Skriv populärvetenskapligt bör finnas och läsas på alla universitetsinstitutioner, skriver Boel Jönsson i Kemivärlden Biotech Kemisk Tidskrift, nr 6/2014.

"Boken är konkret och kärnfull, precis som den uppmanar läsaren att skriva sina texter. Den riktar sig till forskare, experter och forskningskommunikatörer, men kan med fördel läsas av alla som vill bli bättre på att skriva begripliga och intressanta texter." - Citerat från Sveriges Kommunikatörer 21/8, 2014.

"Vill du nå fram till fler än experterna på ditt område? Då kan tipsen i Skriv Populärvetenskapligt, Liber, av Birgita Klepke och Susanne Rydell komma till nytta. I boken ger de konkret handledning på en grundläggande nivå om olika metoder och intervjuar bland annat Ki-professorn och författaren Åsa Nilsonne. Det har blivit tydligt att populärvetenskap inte är en uppgift för misslyckade forskare utan en uppgift för spetsforskare, säger hon i boken." - Citerat ur KI Bladet nr 2, 2014.

"Boken Skriv populärvetenskapligt (Liber 2014) är en handbok i att skriva populärvetenskapliga texter. Birgita Klepke och Susanne Rydell sammanfattar de viktigaste språkliga metoderna för att skriva om vetenskap för en bred målgrupp. En rad forskare, författare och redaktörer deltar i boken och berättar hur de gör för att väcka intresse och engagemang." - Citerat ur Språkrådets nyhetsbrev Klarspråk nr 2/2014.

"Namnet till trots kan boken med fördel användas av författare till alla sorts texter. En stor del av tipsen gäller lika väl skrivande i allmänhet som just populärvetenskapligt skrivande. ... Den kan med fördel sättas i handen på alla som har i uppgift att producera texter." - Citerat ur tidningen Språkbruk nr 3/2014.

"Boken ger praktiska tips, till exempel om målgrupper, vinkel, rubriker, hur man gör en bra intervju och hur man skriver så att läsaren förstår och fångas av texten." - Citerat från tidningen Naturvetaren nr 5/2014.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skriv populärvetenskapligt
  2. +
  3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 601 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Webb för unga

    Maria Sundin, Susanne Rydell

    Praktiskt taget alla ungdomar mellan 13 och 25 är ute på webben. De är många och de är köpstarka, och de vet vad de vill ha. De är framtidens vuxna. Ändå är få webbplatser anpassade till dem. Om du vill nå ut till ungdomar måste du bli bättre på a...