Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
184
Utgivningsdatum
2020-04-23
Upplaga
1
Förlag
Liber
SAB
Eabx.01
ISBN
9789147127719
Barns digitala aktiviteter : samspel mellan barn, lärare och digitala teknologier i förskolan (häftad)

Barns digitala aktiviteter : samspel mellan barn, lärare och digitala teknologier i förskolan

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2020-04-23
236
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Alla barn i förskolan ska ges förutsättningar att utveckla en adekvat digital kompetens och få möjlighet att grundlägga ett kritiskt och ansvarsfullt förhållningssätt till digital teknik. Läroplanens nya skrivningar innebär att det blir nödvändigt för förskollärare att kunna stötta barnen i denna process genom att utveckla sin egen digitala kompetens. Men vad betyder egentligen adekvat digital kompetens och vad kan det innebära för förskolans del?

Läs mer
Digitala teknologier har på kort tid förändrat hur vi kommunicerar, interagerar och konsumerar medieinnehåll. Den här boken ger forskningsförankrad kunskap om barns användning av digital teknologi och vad man som förskollärare behöver känna till för att genomföra undervisning som bidrar till barns utveckling, lek och lärande. Med konkreta exempel från förskolans vardag ligger fokus på att främja ett dynamiskt och stöttande samspel mellan barn, lärare och teknologi, vilket är en avgörande aspekt såväl för lärande som för digital kompetens. Ett avslutande kapitel handlar om digital lek och hur barns lek har förändrats i den digitala tidsåldern.
Barns digitala aktiviteter riktar sig i första hand till förskollärarstudenter, förskollärare och rektorer i förskolan, men även till andra personer som är intresserade av forskningsbaserad kunskap om barn och digitala teknologier.

Om författarna
Malin Nilsen är lektor i barn- och ungdomsvetenskap vid Göteborgs universitet och har även mångårig erfarenhet av arbete som förskollärare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Barns digitala aktiviteter : samspel mellan barn, lärare och digitala teknologier i förskolan
  2. +
  3. Undervisning i förskolan : att skapa lärande undervisningsmiljöer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Undervisning i förskolan : att skapa lärande un... av Ann S Pihlgren (häftad).

Köp båda 2 för 572 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Barns digitala aktiviteter : samspel mellan barn, lärare och digitala teknologier i förskolan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Nyfiken på digitala verktyg i förskolan
    Annika, 9 mars 2022

    En mycket bra bok som verkligen fyller ett syfte i förskolans värld. Jag har använt den i lärgrupper som diskussionsunderlag då Författaren tar upp olika dilemman kring de digitala aktiviteterna som pågår och även de som inte pågår. Lätt att läsa för alla i arbetslaget, både de som är vana att läsa facklitteratur och de som är ovana läsare. En bok som lyfter frågan kring digital verktyg och får i gång diskussioner kring dem. Rekommenderas!

Visa alla 1 recensioner