Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
171
Utgivningsdatum
2020-06-10
Upplaga
1
Förlag
Liber
SAB
Eab.01
ISBN
9789147129188
Vetenskap och beprövad erfarenhet - Forskningsmetodik för förskollärar- och lärarprofessionen (häftad)

Vetenskap och beprövad erfarenhet - Forskningsmetodik för förskollärar- och lärarprofessionen

Häftad Svenska, 2020-06-10
236
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
Idén med boken är att med utgångspunkt i förskollärar- och lärarprofessionen ge läsaren en möjlighet att utveckla sitt pedagogiska arbete i mötet mellan beprövad erfarenhet och vetenskaplig teori och metod. Boken beskriver och motiverar till ett vetenskapligt förhållningssätt genom akademiskt skrivande och ger en översikt över forskningsmetodik som är tillämpbar för förskollärar- och lärarprofessionen.

Läs mer
Kvalitativa respektive kvantitativa forskningsansatser beskrivs och motiveras utifrån olika syften. Vidare beskrivs examensarbetets struktur och innehåll systematiskt.
Boken riktar sig främst till blivande och verksamma förskollärare och lärare, och till magister eller masterstuderande inom högskolans utbildningsvetenskapliga ämnen.

Om författarna
Jörgen Dimenäs är professor i pedagogiskt arbete vid Högskolan Dalarna och verksam inom avdelningen Geografi, Natur- och Matematikdidaktik och profilen Utbildning och lärande. Han har undervisningserfarenhet från grundskolan och hans forskningsområden återfinns bland annat inom naturvetenskapernas didaktik, allmändidaktik, handledning, högskoledidaktik och lärarutbildning. Under flera år har han också ägnat sig åt att driva utvecklingsfrågor i lärarutbildningen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vetenskap och beprövad erfarenhet - Forskningsmetodik för förskollärar- och lärarprofessionen
  2. +
  3. Nyanlända, interkulturalitet och flerspråkighet i klassrummet - undervisning på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nyanlända, interkulturalitet och flerspråkighet... av Pirjo Lahdenperä, Eva Sundgren, Saman Abdoka, Gustav Bockgård, Birgitta Norberg Brorsson (häftad).

Köp båda 2 för 561 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jörgen Dimenäs