Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Innovativ design för lärande
Antal sidor
168
Utgivningsdatum
2021-09-10
Upplaga
1
Förlag
Liber
SAB
E
ISBN
9789147133741
Innovativ design för lärande (häftad)

Innovativ design för lärande

Häftad,  Svenska, 2021-09-10
305

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

  • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Den här boken är resultatet av ett möte mellan en prisbelönad lärare och en utvecklingsorienterad forskare. Här diskuteras hur ett teoribaserat utvecklingsarbete kan leda till ett nytt didaktiskt tänkande - från klassrummet och samarbete inom kommunen till internationella projekt.

Författarna ger flera konkreta exempel på hur man kan arbeta med undervisning och lärande för hållbar utveckling, med fokus på digitala resurser och internationell samverkan över ämnesgränser. De lyfter också fram hur man kan arbeta med skolans dubbla uppdrag: samskapande och inkluderande undervisning (demokratiuppdraget) respektive frågan om kunskapsfokus och nya bedömningspraktiker (kunskapsuppdraget).

Boken kopplar samman utvecklingsorienterat, praktiskt didaktiskt arbete med ett teoretiskt perspektiv och utvecklingsinriktad forskning. Här visas hur lärare kan skapa dynamiska lärmiljöer med eleverna - utifrån deras förutsättningar. Men även skolledare ses som viktiga aktörer i ett designorienterat arbete för att skapa ett utvecklingsorienterat skoltänkande i större skala.

Innovativ design för lärande kan användas både i lärarutbildning och vidareutbildning.

Om författarna
Maria Glawe är leg. gymnasielärare i svenska och grundskollärare (åk 3-9) i svenska, svenska som andraspråk, historia och religion, speciallärare med specialisering literacyutveckling samt meriterad förstelärare. Hon har fått en rad utmärkelser för sin undervisning, bl.a. Guldäpplet 2018 och årets FN-lärare 2019. Staffan Selander blev landets förste professor i didaktik vid dåvarande Högskolan för lärarutbildning i Stockholm, och är numera professor emeritus i didaktik vid Institutionen för data- och systemanalys vid Stockholms universitet. Under de senaste femton åren har han forskat och skrivit om design för lärande.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Innovativ design för lärande
  2. +
  3. Estetiska lärprocesser : upplevelser, praktiker och kunskapsformer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Estetiska lärprocesser : upplevelser, praktiker... av Fredrik Lindstrand, Staffan Selander (häftad).

Köp båda 2 för 691 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna